Griekenland vakantie tips, Lámbi ligt aan de noordoostelijke hoek van het Griekse eiland Kos. Het zand-en kiezelstrand begint bij havenmuur met Kos-stad en loopt door naar het noorden, omzoomd door traditionele tavernes en Britse pubs. Ben je op vakantie in Lámbi op zoek naar een stiller strand? Bezoek dan het kiezelstrand in de richting van het noorden. Dit leuke strand is omringd met olijfbomen en wilde bloemen. Huur tijdens je verblijf in Lámbi een fiets en bezoek (na een rit van zo'n twintig minuten) de badplaats Tingaki. Het is een rustige plek, omgeven door zes kilometer zacht wit zand. De oude ruïnes van Asklepion liggen op fietsafstand en tonen de overblijfselen van eeuwenoude tempels en het ziekenhuis dat Hippocrates gebruikte om in te werken.

Kos ligt naast Lámbi en is levendig en leuk om te verkennen. Hier kun je tijdens je vakantie in Lámbi terecht voor het bekijken van Romeinse, Ottomaanse en middeleeuwse ruïnes. Ook is hier een 15e-eeuws kasteel te zien. Een bezoek aan Turkije is ook een optie. Boten brengen je in slechts twintig minuten naar Bodrum via de Egeïsche Zee. Hier kun je ronddolen in een chique haven en een labyrint van oude straten en pleinen.

Een van de belangrijkste gebouwen in het hart van het centrum van Kos is het Eleftheriasplein en de markt op Dimotiki Agora. Dit is de gemeentelijke markt, gehuisvest in een mooi Italiaans gebouw dat werd gebouwd in 1934 door Rodolfo Petracco. Op deze markt kun je terecht voor lokale producten en specialiteiten zoals olijfolie, honing, wijnen, noten en domataki (gekonfijte tomaten). Aan het plein kun je genieten van een lekkere lunch en een drankje. In Lámbi kun je terecht voor je dagelijkse benodigdheden. Wil je tijdens je vakantie in Lámbi uitgebreid winkelen of uitgaan? Dan is het naast Lámbi gelegen Kos-stad een must om te bezoeken.

Rond de stranden van Lámbi kun je heerlijk eten en een terrasje bezoeken. Ook in het centrum van Lámbi zijn enkele restaurants gevestigd met zowel Grieks eten als gerechten uit de internationale keuken. Zoals dit ook het geval is wat betreft de keuze aan winkels, is Kos-stad de aangewezen plek voor een zeer ruime keuze aan restaurants. Bezoek tijdens je vakantie in Lámbi de haven en geniet van dagverse vis, die de chef graag naar wens voor je bereidt. De Grieken zijn trots op hun streekproducten en dat is goed te merken aan het gebruik van verse groenten, vlees en vis.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Lambi.