Nea Potidea is een groot dorp dat is gelegen aan het begin van het eerste schiereiland van Chalkidiki, Kassandra.

Voor het dorp is een smalle strook land, waar een kanaal werd gegraven, genaamd het kanaal van Potidea. Het kanaal wordt vooral gebruikt door de vissersschepen, die komen en gaan naar Golf van Toroneos om te vissen. Het kanaal is de belangrijkste attractie van Potidea. Zowel de westelijke en de oostelijke kant van Potidea zijn gericht naar de zee.

De ontwikkelde stranden, met het strandbars en cafés zijn gelegen aan de oostelijke kant en gericht op het tweede schiereiland van Halkidiki, Sithonia.


Op de westelijke kliffen naar de Golf van Toroneos is een kleine haven, waar de vissers aanmeren en hun vangst lossen. Hier vindt u ook een van de meest bekende visrestaurants van Chalkidiki, Marina.


In Nea Potidea zijn er tal van accommodatie opties, er zijn kamers en hotels voor elk wat wils en in diverse prijsklassen.

Tegenover het zandstrand van Potidea dat ongeveer 2 km lang is zijn cafés, restaurants, bars en clubs.

Het voetgangersgebied boven het strand is levendig tijdens de zomermaanden en Potidea verandert in een kosmopolitische plek waar Griekse en buitenlandse toeristen, gezinnen met kinderen, groepen jongeren en paren kiezen om samen te genieten van de onvergetelijke momenten en te genieten van de zon en de zee.


Potidea is de ingang van het schiereiland Kassandra en tijdens de oudheid werd het ook wel genoemd de poorten van Kassandra. Hier is de de vestingmuur van Keizer Justinianus bewaard gebleven, de muur beschermde het oude Potidea en Kassandra tegen aanvallen vanaf het vasteland. Nea Potidea is gebouwd door vluchtelingen uit Platanos en Oost-Thracië na 1920.

Nea Potidea is gebouwd op de plaats van de oude stad Potidea aan de Thermaische Golf en de Golf van Toroneos.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Nea Potidea.