Griekenland vakantie tips: Parikia is de hoofdstad van het Griekse eiland Paros, het heeft zo'n 5.000 inwoners. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van de Cycladen. Parikia staat natuurlijk een beetje in de schaduw van Mykonos, maar de plaats is tot aan Athene bekend vanwege het nachtleven.

Parikia heeft zicht in de laatste 30 jaar ontwikkeld als een echte toeristische plaats. Nachtclubs, bars en discotheken zijn tot 06:00 uur geopend. U vindt er zelfs het bekende Hard Rock Cafe. Overdag zijn de stranden vol. Eetgelegenheden zijn er voldoende, van hamburgers, souvlaki, veel middenklasse restaurants met internationale keuken, McDonalds is er nog niet, maar de Griekse hamburger keten Goodies heeft inmiddels een fast food restaurant geopend.

Parikia heeft een leuk oud centrum. De centrale winkelstraat bevindt zich in de oude binnenstad. Vaak vindt u echter leukere winkeltjes in de omgeving.

Parikia is in Griekenland bekend om zijn grote kerk. De Paragia Ekatontapiliani in Parikia is een van de oudste kerken van het land. Op het terrein (dagelijks geopend in de ochtend van 16-20 uur, geen entree) zijn een aantal kerken, die worden omgeven door een grote muur. Interessant zijn de marmeren zuilen en de marmeren kunstwerken, welke worden tentoongesteld. Het oude centrum van Parikia is gebouwd tussen de zee en de marktstraat en is gebouwd op een kleine heuvel. Verder zijn er veel kleine gerestaureerde straten. Overnachtingsmogelijkheden zijn er in Parikia voldoende, van eenvoudige kamers tot aan dure hotels.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Parikia.