Griekenland vakantie tips, voor backpackers is Elounda op Kreta slechts een verbindingsplaats naar het lepra eiland Spinalonga. Het dorp heeft winkels, bars, restaurants en hotels vanaf de midden tot hogere prijsklasse.

Buiten Elounda vindt u de 4 en 5 sterren hotels, de beste en duurste van Kreta. De gasten van de Elounda Beach (één van de beste hotels van Europa), de Elounda Bay, de Porto Elounda del luxe en de Elounda Mare zult u eerder op de golfbaan aantreffen dan in het centrum van Elounda.

Dagelijks vertrekken er vele bussen naar Agios Nikolaos en naar Plaka. Het centrum van Elounda heeft een leuke haven, omgeven door vele restaurants en winkels.

In Elounda zijn een aantal goede stranden. De baai van Elounda ligt beschut en heeft daardoor nauwelijks hoge golven. De meeste stranden zijn ideaal voor een strandvakantie met kinderen, omdat het water langzaam afloopt. Populair is het strand gelegen naast de dam naar het schiereiland Elounda. In Elounda vindt u uitstekende restaurants, het prijsniveau ligt er iets hoger, maar de prijs kwaliteit verhouding is prima.

De bars in het centrum van de haven zijn geopend tot in de vroege morgen. Zijn u de 5 sterren hotels te duur, in het centrum kunt u ook leuke studio's en kleine appartementen vinden.

Interessant is een wandeling van Elounda naar het schiereiland Spinalonga (niet te verwarren met het eiland Spinalonga dat ten noorden van het schiereiland ligt). Als u de ontsluitingsweg naar het eiland oversteekt , ziet u onder het wateroppervlakte overblijfselen van de oude gezonken stad Olous.

Plaka is een klein stadje ten noorden van Elounda met een aantal goede hotels, restaurants en stranden. Het is een plek voor vakantiegangers op zoek naar rust en ontspanning. U loopt in een half uur van Plaka naar Elounda. Momenteel wordt er veel gebouwd. Vanuit Plaka vindt u de goedkoopste bootverbindingen naar Spinalonga. U kunt ook de bus nemen naar Elounda en Agios Nikolaos.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Elounda.