Het Griekse eiland Karpathos is slechts 4 uurtjes vliegen maar geeft toch het gevoel dat u op een tropisch eiland bent geland. De gemoedelijke sfeer van dit Dodekanesos eiland werkt erg aanstekelijk tijdens een vakantie in Pigadia / Karpathos stad, de hoofdstad van Karpathos. Voor een ultiem relaxte dag moet u hier op het parelwitte zandstrand van Pigadia Beach zijn. Of duik eens op u gemak in de Griekse tradities van het geïsoleerde dorp Olympos.

In alle rust genieten van het Griekse eilandgevoel gaat tijdens een vakantie in Pigadia zeker lukken! De hoofdstad van het Dodekanesos-eiland Karpathos in de Egeïsche Zee heeft veel van zijn authentieke sfeer behouden en is daarmee een ideaal oord voor rustzoekers. De witte zandstranden van Pigadia Beach liggen voor de deur van de accommodaties, dus een duik in de azuurblauwe zee is ook zo gemaakt. Aan het einde van de middag is het centrum van Pigadia waar u moet zijn. Het centrum ligt direct aan de gezellige vissershaven, waar in de avonduren de boulevard wordt afgezet. Terwijl u ongestoord langs de Egeïsche Zee flaneert kunt u alvast een leuke taverne uitzoeken. Voor u het weet smult u al van de meest verse vis tijdens deze zonnige vakantie in Pigadia.

Bent u geïnteresseerd in de Griekse geschiedenis? Dan is een bezoek aan het Archeologisch Museum in Pigadia een must. Hier ziet u de schatten uit de oudheid die op Karpathos zijn opgegraven, zoals keramische potten en amfora's. De iets recentere geschiedenis van het Griekse eiland vindt u terug buiten de stad, in de vele schilderachtige dorpjes op de berghellingen. Vooral een excursie naar het dorp Olympos is een must tijdens een vakantie in Pigadia. Olympos ligt op een berg in het uiterste noorden van Karpathos en is decennialang praktisch afgesloten geweest van de buitenwereld. Met als resultaat dat tradities hier nog in ere worden gehouden, zoals de kleurrijke klederdracht. Samen met de mooie gebouwen goed voor een fotogeniek plaatje!

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Pigadia.