Griekenland vakantie tips, Skala Prinos is de thuisbasis van de tweede veerboot haven op het eiland Thassos en verbindt het eiland met de stad Kavala op het vasteland van Griekenland.


In dit prachtige strandresort bevindt zich een van de laatste traditionele scheepswerven van Griekenland en nog steeds volledig operationeel. Kleine vissersvaartuigen, pleziervaartuigen en grotere vaartuigen worden hier naar toe gebracht en na de nodige reparaties of renovaties vanuit het drukke droogdok veilig teruggebracht naar het zachte water. U kunt  ook nog steeds houten boten zien die handgemaakt zijn door de volledig ervaren scheepsbouwers, die hun eeuwenoude tradities beoefenen.


In Skala Prinos vindt u nieuw gebouwde luxe hotels, zelfstandige appartementen, traditionele tavernes en restaurants aan het strand voor elke smaak en portemonnee, maar ook trendy cafés en  strandbars. Wandelend langs een elegante loopbrug langs de hoofdweg, komt u bij het prachtige groene bosje van Dasilio Prinos. Dit is een klein en charmant groenblijvend bos aan de rechterkant van de baai en in sommige delen lijkt het direct uit de zee te groeien.


Het strand van Skala Prinos heeft sinds 2004 een Blauwe Vlag van uitmuntendheid en zal het ongetwijfeld vele jaren behouden. Het zand is prima en de zee is zelden ruw, daarbij loop het langzaam af, is het ondiep en perfect voor kleine kinderen. Skala Prinos is ook een van de beste locaties om te genieten van de adembenemende zonsondergangen op Thassos.  Strandfeesten, barbecues en openluchtconcerten zorgen in de zomer voor het nodige vertier.