De aan de oostkant van Rhodos gelegen badplaats Kalithea is dé plek om te ontspannen. Het is er heerlijk rustig en u geniet er volop van de stranden, gelegen in twee prachtige baaien met kristalhelder water. De kust wordt gekenmerkt door woeste rotsen die boven het water uitsteken en de plaats zelf is prachtig groen. De Romeinen ontdekte hier al in de oudheid, de helende bronnen en bouwden hier een thermencomplex. In de eerste decennia van de twintigste eeuw stond de badplaats onder Italiaanse overheersing en het was toentertijd mateloos populair als kuuroord.

Vandaag de dag kunt u de ruïnes van de badhuizen bezichtigen en er is inmiddels zelfs een deel gerenoveerd. Ook de regisseurs van de films ‘The Guns of Navarone’ en Zorba de Griek’ ontdekten de schoonheid van deze badplaats en kozen dit als decor voor tal van filmscènes. Kalithea is heerlijk rustig gebleven, maar biedt ook wat vertier in het kleine centrum dat beschikt over enkele winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Bent u ook zo toe aan rust, ontspanning en toch ook wat gezelligheid? Dan is Kalithea dé plek voor u om vakantie te vieren.

Ongeremd genieten van het Griekse zonnetje, doet u op de zand- en deels kiezelstranden van Kalithea. De stranden bevinden zich in beschutte baaitjes en dankzij het heldere zeewater, vindt u hier de ideale omstandigheden om te duiken of snorkelen. Er zijn diverse duikscholen waar u terecht kunt voor een duikcursus. In één van de baaitjes vindt u een trendy strandtent waar u geniet van een lekker ‘verkoelend’ drankje. Ook tijdens de zwoele zomeravonden, strijkt u hier gemakkelijk neer op het fijne terras. Wilt u toch tijdens uw vakantie in Kalithea een avondje genieten van een bruisend nachtleven? Bezoek dan het in de buurt gelegen Faliraki of Rhodos-Stad.


Naast duiken en snorkelen, het bezichtigen van de thermen en de mooie baaien van Kalithea, is het de moeite waard om de rest van het eiland te ontdekken. Wat u zeker gezien moet hebben is de Vlindervallei Petaloudes. Hier vindt u een smal dal met diverse houten bruggetjes, gelegen over het beekje dat hier stroomt. Voornamelijk in de zomermaanden krioelt het hier van de vlinders in alle soorten en maten. Liever wat cultuur snuiven? Bezoek dan het plaatsje Lindos met haar typisch wit gepleisterde huisjes en de Acropolis boven de oude stad. Hier vindt u tal van bezienswaardigheden, als tempels en kerkjes uit de rijke Griekse geschiedenis. In het nabijgelegen Faliraki vindt u tal van winkels en discotheken, voor een onbezorgd dagje shoppen of avondje uit. Ook de hoofdstad Rhodos-Stad mag niet op uw ‘to see’ lijstje ontbreken. Geniet van het veelzijdige aanbod van uitstapjes in combinatie met een onbezorgde zon, zee en strandvakantie in Kalithea!