Griekenland vakantie tips, Lixouri is de tweede grootste stad op het Griekse eiland Kefalonia en heeft ongeveer 9800 inwoners.

De stad heeft een belangrijke haven, een filharmonisch orkest en een professionele school om instrumenten te maken. Lixouri ligt in de buurt van de oude stad Pale op het schiereiland Paliki.

In een wijk van Lixouri is de wijnmakerij Gentilini. Door de aardbeving werd de stad grotendeels herbouwd naar voorbeeld van de oude plannen, tegen het advies van stedenbouwkundigen. Kerken en een aantal belangrijke gebouwen, die vaak slechts licht beschadigd waren werden herbouwd.

Op het centrale plein met de enorme rubberboom, vindt u koffiehuizen en de konditorei Mavroidis opgericht in het jaar 1922.

De oostelijke smalle kant van het plein is de poort en leidt tot de promenade, waar andere cafés en restaurants zijn gevestigd.

In 2003 besloot de stad om het plein te veranderen, er werd een nieuwe "merkato"gebouwd met een theater en een paar winkels op de begane grond. In de buurt van de rubberboom werden enkele winkelgedeeltes gesloopt ten gunste van een tweetal poorthuizen. Deze bieden een architectonische overgang van theater naar het drukke plein, dat net als in alle andere Griekse steden, de centrale rol in het stedelijke leven bepaalt. Hier ontmoeten vrienden en vreemden elkaar, maar hier moet u ook zijn voor optredens en evenementen.

Het strand in Lixouri met de naam Xi is zeer geschikt voor een strandvakantie met het hele gezin, want het water is ondiep. De rode kleur van het zand maakt het nog meer interessant. Vanwege de lange stranden, is het een paradijs voor surfers en zeilers. De steile wanden en de mooie onderwaterwereld met hun wrakken, biedt duikers diverse mogelijkheden om te genieten van hun favoriete sport. Daarnaast kunt u jetski, waterfietsen of motorboten huren.

Diverse bars en tavernes zorgen voor de inwendige mens.
Lixouri kunt u het best bereiken met de veerboot.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Lixouri.