Griekenland vakantie tips, Naoussa is Cycladen puur, de perfectie Griekse sfeer en voor veel toeristen de mooiste plaats op Paros. De smalle straatjes, de witte huizen en de vele kerken maken de plaats bijna tot een museum. In Naoussa kunt u een van de vele hagelwitte huizen een kamer huren. Overdag kunt u naar de mooie stranden in de omgeving gaan. Nadien heerlijk dineren in een restaurant, in de romantische vissershaven en genieten van de verse vis. Daarna kunt u de dag afsluiten in de oude stad in een gezellige bar. Dit alles heeft ervoor gezorgd, dat Naoussa nu uitermate populair is geworden en in de zomermaanden barst van de toeristen.

Het aantal bezoekers is echter nog geringer dan in Parikia, maar het is uitgegroeid tot de tweede grote toeristische centrum op Paros. De plaats is ook bekend om zijn vele kerken. De haven van Naoussa is een van de mooiste van de Cycladen. Nog steeds zijn er veel vissersboten en wordt het aantal niet minder. De prijzen in de restaurants zijn wel gestegen, een goedkoop alternatief vindt men in de souvlaki bars, rond de centrale plein. U vindt er ook het busstation en het VVV kantoor.
Meerdere bussen per dag vertrekken naar Parikai, de hoofdstad van Paros. In het hoofdseizoen vertrekken er ook meerdere bussen naar Piso Livadi en Drios, in het oosten van het eiland.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Naoussa.