Griekenland vakantie tips: het strand van Kiotari ligt op 60 km ten zuiden van Rhodos-stad en op slechts 15 km van de pittoreske badplaats Lindos. Kiotari is een kosmopolitische en moderne plek met verschillende hotels die de bezoekers alle faciliteiten bieden voor een rustige vakantie.


Door de jaren heen is het strand erg populair geworden vanwege het heldere blauwe water en het gouden zand. Er zijn veel tavernes en restaurants aan het strand waar ze traditionele, heerlijke Griekse gerechten serveren. Hoewel Kiotari is in de afgelopen tien jaar enorm is gegroeid, heeft het de badplaats niet negatief beïnvloed.


 Het gebied rond het strand van Kiotari heeft talloze winkels met souvenirs en waar u ook handgemaakte spullen kunt kopen voor uw geliefden. Wilt u echt winkelen zult u echter naar Lindos moeten gaan.


Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de plaats, bezoek dan het Byzantijnse kasteel in Asklipio of rijdt naar Lindos en leg met uw camera de indrukwekkende overblijfselen van de Akropolis vast.


Kiotari is niet echt een dorp, alleen winkels en hotels, waarvan de meeste het all-inclusive systeem hanteren. Hun gasten verblijven bijna de hele dag in het hotel om gebruikt te maken van de aanwezige faciliteiten, anders verblijven ze veelal op hun privéstranden.

De meeste vakantiegangers zijn gezinnen of koppels, op zoek naar rust en stilte aan zee, in het weekend tijdens de zomermaanden komt de lokale bevolking ook graag naar het strand. Zelfs als u hier niet verblijft, is het de moeite waard om te stoppen voor een duik vanaf het prachtige strand. 

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Kiotari.