Griekenland vakantie tips, Chersonissos (ook wel Limenas Chersonisou genoemd) ligt op ongeveer 30 km ten oosten van Heraklion en 10 km ten westen van Malia, op het eiland Kreta. Het is een van de grootste vakantieoorden op Kreta, met een gemengd publiek. Zowel gezinnen met kinderen als jonge reizigers, die op zoek zijn naar het uitbundige nachtleven in Chersonissos weten het dorp te waarderen.

Bezoekers komen vooral uit Duitsland, Nederland, Engeland en andere Noord-Europese landen. Het aantal Nederlandse toeristen is vooral in de laatste tien jaar sterk toegenomen. Natuurlijk wordt er ook Duits en Engels gesproken in Chersonissos. Griekse toeristen zijn zeldzaam.

De jongeren die op vakantie willen naar Kreta kiezen vaak een goedkope vlucht, boeken het liefst een goedkope hotel of appartement en willen feestvieren tot in de vroege ochtend. Deze combinatie leidt automatisch naar Chersonissos.

Chersonissos is niet een plek waar u de traditionele Kretenzische cultuur of Kretenzer sfeer kunt verwachten. Chersonissos is massatoerisme, iets wat u in diverse badplaatsen langs de Middellandse Zee kunt verwachten. Hoewel de hoofdweg langs de noordkust niet meer door Chersonissos loopt, is er veel verkeer in de stad. Bent u op zoek naar een rustige vakantie, adviseer ik u echter te kiezen voor een andere bestemming.

Er zijn verschillende goede stranden in het dorp, die vooral in de zomer overvol zijn. Aan de promenade vindt u aan weerszijden restaurants, bars, nachtclubs en toeristische winkels. In de kleine haven liggen enkele kleinere jachten en vissersboten. Parallel aan de kust op zo'n 100-200 meter loopt nog steeds de drukke oude weg van Heraklion naar Agios Nikolaos door de stad. Ook aan deze hoofdweg zijn er veel winkels, cafés e.d., speciaal voor toeristen.

Eten en tavernes
Het prijsniveau ligt voor Kretenzische omstandigheden iets boven het gemiddelde en is vergelijkbaar met het prijsniveau in Duitsland. Dit geldt met name voor de supermarkten en de horeca. De prijzen van hotels, appartementen, maar ook huurauto's zijn net als in geheel Kreta buiten het hoofdseizoen veel gunstiger. In de tavernes vindt u Griekse- en internationale gerechten op het menu. McDonald's mag natuurlijk niet ontbreken, Nederlanders en Belgen treft u bij de Nederlandse keten "Friet Van Piet".

De beste tavernes in een prachtige ambiance vindt u in Oud Chersonissos, dit kleine dorpje ligt op 2 km ten noorden van Chersonissos, op de helling van de berg Charakas. Indien u geen auto heeft kunt u een taxi nemen, te voet bereikt u Oud Chersonissos in een uurtje. Vanuit het oude gedeelte kunt u ook nog eenvoudig wandelen naar Piskopiano en het bekende Koutouloufari.

Het nachtleven speelt zich in Chersonissos vooral af langs de zee: Ierse pubs, cocktailbars en vele luide disco's. In de meeste disco's betaalt u geen entree, de drankjes zijn echter niet goedkoop.

Ieder half uur vertrekt de bus naar Heraklion, een frequente busverbinding naar de naburige badplaats Malia. Ongeveer één bus per uur gaat naar Agios Nikolaos en tenminste zo vaak een bus naar de luchthaven van Heraklion.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Chersonissos.