Paros is een klein en charmant eiland in de Middellandse Zee dat bij Griekenland hoort. Het bevat ook enkele voorgelegen onbewoonde rotsachtige eilanden. Tijdens uw vakantie op Paros kunt u genieten van een onbezorgde vakantie op één van de talloze mooie stranden.

De twee stranden Martselo en Krios, gelegen tegenover de haven van Parikia, de belangrijkste stad van het eiland, zijn ruim en idyllisch. Beide zandstranden zijn extreem levendig en omzoomd met talloze tavernes.

Het water is schoon en glashelder, zodat je tijdens uw reis met het hele gezin kunt ontspannen in het water en in de schaduw van de bomen.

Vanuit Parikia bereikt u gemakkelijk het bijna een kilometer lange Livadia-strand. Hier kunt u ontspannen tijdens uw vakantie in Paros in de schaduw van de bomen, leren zeilen of gewoon genieten van onbeperkt zwemplezier.

De op één na grootste plaats op het eiland is Naoussa. Op het belangrijkste strand van het dorp, het Piperi-strand, wacht u een klein idyllisch strand, dat schilderachtig is gelegen in een baai. Het onbetwist meest buitengewone strand dat u tijdens uw vakantie in Paros zult ontdekken, zijn de Kolimbithres. Ongewone rotsformaties verdelen het in verschillende kleine idyllische baaien. Deze baaien zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat het strand vlak de zee in loopt. Het strand ligt direct tegenover de haven van Naoussa en is gemakkelijk te bereiken met de watertaxi.

Ontdek de oude en mythische Paros
Een van de belangrijkste kerken in Griekenland ligt op slechts 200 meter van de haven van Parikia. De kerk van de honderd poorten is een legendarisch gebouw. Tot dusver zijn slechts 99 van de poorten ontdekt. Als de honderdste poort van de kerk wordt gevonden, gebeurt er iets belangrijks, zegt de legende. De kerk is ongeveer 1600 jaar oud en trekt jaarlijks talrijke pelgrims om de Hemelvaart te vieren.

Een ander antiek hoogtepunt tijdens uw vakantie in Paros is de oude begraafplaats uit ongeveer 700 voor Christus. Hier kunt u tijdens uw reis genieten van antieke sarcofagen, urnen en botten.

In het hart van Parikias ligt de oude wijk, ook wel de wijk Kastro genoemd. Het combineert bouwstijlen uit verschillende tijdperken. Een bijzondere attractie hier tijdens uw vakantie op Paros zijn de overblijfselen van de vroegste eilandnederzetting rond 2500 voor Christus. De wijk Kastro is schilderachtig gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de zee en de stad. 

Als u van Parikia naar Lefkes reist, kunt u de beroemde marmeren tunnels van Paros bezoeken. Het beroemde Parian-marmer waaruit talloze Griekse beelden zijn gemaakt, werd hier ooit gewonnen.

Voor wandelliefhebbers zijn de tunnels een prachtig startpunt voor een tocht door de droge rivierbedding naar Naoussa, dat zes kilometer verderop ligt.