Griekenland vakantie tips: het mooie en vriendelijke dorp Lardos is gelegen aan de zonnige zuid-oost kant van het eiland Rhodos, met het dorp Lindos binnen handbereik. 

Lardos biedt alle faciliteiten die u in een moderne vakantiebestemming zou verwachten.  Het leven speelt zich vooral af om de brede met bomen omzoomde dorpsplein waar veel van de lokale bevolking nog steeds naar natuurlijke bron gaat om water uit de fontein te halen en dit liever drinken dan het perfect drinkbare leidingwater.


U vindt de vriendelijke bevolking in één van de kafenions op het plein en gezellig genietend van een kopje koffie, of ouzo druk pratend tijdens een spelletje backgammon. De vele lokale restaurants bieden een verscheidenheid aan watertandende gerechten uit zowel de Griekse als internationale keuken. Overdag zijn er diverse excursies mogelijk, naar Lindos en de Akropolis van Lindos, eiland tours, winkel uitstapjes naar Rhodos stad en de ruïnes van het oude Kamarios en de kloosters.  Zeiltochten zijn mogelijk naar het naburige eiland Simi en naar Marmaris in Turkije.

In de avond spelen soms lokale bands live muziek op het plein en de overvloedige bars zorgen voor een meer moderne smaak van muziek. Als alternatief bieden de lokale hotels ook moderne disco's en karaoke-avonden, Lindos kent een meer uitgebreid nachtleven en is gemakkelijk te bereiken met de taxi of de bus. Spontane Griekse dansen in de bar, restaurant of tijdens een bruiloft zullen u zeker weten te plezieren.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Lardos.