Het mooie dorp Limenaria ligt aan de zuidwestkust van het eiland Thassos en vormt samen een gemeenschap met het naburige Kalivia. Limenaria heeft een prachtige haven en biedt absoluut een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee en de heilige Athos berg.


Limenaria ligt in een gebied dat een van de mildste klimaten op het eiland heeft, mede daardoor is het een zeer populaire bestemming geworden voor internationale toeristen. Daarnaast heeft Limenaria zijn unieke lokale cultuur en vele Griekse tradities weten te behouden.


Heerlijk eten kunt u in één van de vele tavernes en restaurants, waar lokale Griekse gerechten worden geserveerd. Veel van deze restaurants liggen aan de zee, langs de kustlijn van het dorp. Er zijn ook tal van cafés, bars, winkels en kiosken.  Wandel op uw gemak door de omgeving en absorbeer de eenvoudige levenswijze, die al jaren niet is veranderd.


Toch is er genoeg te doen in het dorp, alle faciliteiten zijn overigens op loopafstand. Er zijn prachtige stranden langs de hele kustlijn, zelfs in de stad is een zandstrand.  In de aangrenzende restaurants en sandwichwinkels, hoeft u het strand amper te verlaten. Iets ten westen van Limenaria vindt u een lang strand (2km), dat langzaam afloopt in de zee.  Onmiddellijk daarna is er het prachtige en beroemde Trypiti strand. Als u naar het oosten van Limenaria reist, vindt u onmiddellijk het Metalia strand, een betoverend en schilderachtig stukje zand en kiezelstenen op een fantastisch mooie locatie. 

Na ongeveer 2 1/2 kilometer verder langs de kustweg, bereikt u het Pefkari strand, genoemd naar de pijnbomen die het omringen, met zijn absoluut mooie zand- en kiezelstrand.


Iets verder op zo'n 4 km van Limenaria ligt het dorp Potos, met een mooi zandstrand. Het is een omgeving voor jonge en energieke mensen, de spannende en levendige sfeer zorgt voor voldoende vertier in de avond en nacht.

Als u op vakantie bent in Thassos, mag u een bezoek aan Limenaria zeker niet overslaan.