Reeds bij de nadering van Skiathos zullen degenen die behoefte hebben aan rust en vrienden van de natuur zichzelf feliciteren met de keuze van hun vakantiebestemming. Het vliegtuig daalt, voor wat een eersteklas vakantie belooft over een weelderig groen eiland, met zand-en kiezelstranden en een charmante hoofdstad met de witte huizen.

Een vakantie op Skiathos is een vakantie tussen de Grieken. De grootste van de noordelijke Sporaden eilanden, die voor het Griekse vasteland in het westen liggen, werd door de natuur goed bedeeld.

Uitgestrekte dennenbossen, geurige olijfboomgaarden en bloeiende tuinen, werken verfrissend in de zomer. Het weelderige groen, contrasteert met het diepe blauw van het kraakheldere zeewater en de stranden van helder wit tot zon geel.

66 stranden zijn geregen langs de kust, tijdens uw vakantie op Skiathos vindt u hier zeker uw eigen droomstrand. Wellicht geeft u de voorkeur aan een levendige baai met sport, entertainment en gastronomie, u kunt echter ook uw handdoek spreiden op een volledig afgelegen plek zoals het strand van Lalaria.

Als u kiest voor een vakantie onder de Grieken is dit het juiste adres, aangezien het eiland gemakkelijk bereikbaar is vanuit Athene en andere steden op het vasteland en daarom vaak wordt bezocht door de lokale bevolking.

Het levendige centrum van het eiland Skiathos is de gelijknamige hoofdstad. met zijn kronkelende straatjes, een pittoreske haven en uitnodigende tavernes, bars en disco's. Het is rustiger op het schiereiland Bourtzi, dat is genesteld in de haven en uitnodigend met gezellige banken voor een aangename siësta.

Voor ondernemende vakantiegangers behoren boottochten naar de nabijgelegen eilanden, of een uitstapje naar het vasteland met een bezoek aan Meteora tot de mogelijkheden. Meer Skiathos hoogtepunten vindt u hier.