Griekenland vakantie tips, Rethymnon ligt op ongeveer 75 km van Heraklion en 50 km van Chania, het is de derde stad van Kreta met zo'n 30.000 inwoners. Het is een van de meest interessante steden in Kreta voor de toerist. De nationale weg van Chania naar Heraklion voert u langs de stad. Het 11 km lange strand is waarschijnlijk een van de beste op het eiland.

Helaas zijn er in de afgelopen jaren teveel hotels, bars, winkels, restaurants en flatgebouwen gebouwd. Rethymnon heeft geen vliegveld. De vliegvelden zijn gelegen in Heraklion of Chania. U kunt Rethimnon in een uur bereiken met de bus vanuit Chania en in ongeveer twee uur vanuit Heraklion. Het busstation van Rethymnon ligt op ongeveer 500 meter buiten het stadscentrum. Vanuit de nieuwe haven vertrekt er dagelijks een veerboot naar Athene. De nieuwe haven ligt direct naast de Venetiaanse haven in het centrum van de stad.


In Rethymnon zijn meerdere bezienswaardigheden. De Venetiaanse haven en de vele restaurants en bars bieden een prachtig uitzicht. Let op de prijzen in de restaurants liggen behoorlijk hoger dan in andere gedeeltes van de stad. De oude stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het centrum van de stad is voor velen de Rimonti fontein met leeuwenkop. De Fortezza is een grote vesting om het kasteel uit de 16e Eeuw. Vanuit verschillende delen van de stad kunt u het prachtige kasteel zien hoog verheven boven de stad. Het archeologische museum is één van de beste van Kreta. In de omgeving van Rethimnon vindt u op 20 km het klooster van Arkadi. Een van de meest beroemde kloosters op Kreta. Het kasteel-achtige klooster was een centrum van verzet tegen de Turken. Vandaag de dag is het klooster voor veel Kretenzers, het symbool van hun strijd voor vrijheid.

Op ongeveer 10 km ten zuiden van Rethimnon ligt het dorp Armeni, het dorp op zich is niet bijzonder, maar de oude Minoische begraafplaats is de moeite waard om te bezoeken. U moet hiervoor de bus naar naar Plakias en Agia Galini nemen. Perama is een klein rustig stadje zonder veel toerisme, maar nog met het typische Kretenzer karakter. Het dorp Margarites staat bekend om zijn aardewerk. Er zijn verschillende winkels die het aardewerk verkopen tegen een eerlijke prijs.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Rethymnon.