Griekenland vakantie tips: Chalkidikí, een eiland in de blauwe Egeïsche Zee van Griekenland. Niet ver van Thessaloniki ligt Chalkidikí, het 90 km brede Chalkidikí met de schiereilanden Kassandra, Sithonia en Athos in de blauwe Egeïsche Zee. De Griekse schiereilanden lijken als vingers van een hand. Chalkidiki is het tweede grootste schiereiland van Griekenland na de Peloponnesos en het heeft ongeveer 82.000 inwoners. Het landschap van het schiereiland begint aan de voet van de 2033 m hoge berg Áthos. Het eiland heeft bergen en een lange kustlijn met zandstranden en baaien. Chalkidiki lokt toeristen met moderne accommodatie en traditionele dorpjes.

Poligiros is de provinciale hoofdstad van het schiereiland en het ligt zo'n 69 kilometer van Thessaloniki. De landschappen van de drie schiereilanden zijn zeer verschillend. Kassándra is over het algemeen vlak, maar het heeft glooiende heuvels. In het noorden vindt u vooral grote open graanvelden en in het zuidelijk deel van het eiland olijfgaarden en dennenbossen. Er zijn weinig historische steden, maar het is toeristisch sterk ontwikkeld, met vele hotels, campings en diverse badplaatsen.

Sithonía is het middelste schiereiland, het heeft bergketens, kliffen , baaien en beschikt over een prachtige flora en fauna. De westkust is uitermate geschikt voor een familievakantie. Aan de oostkant van Chalkidikí wonen nog monniken in de plaats Athos. Op het schiereiland wonen nog ongeveer 2000 monniken in 20 kloosters. In de autonome republiek worden geen vrouwelijke bezoekers getolereerd. Reizigers kunnen tijdens hun vakantie op Chalkidikí genieten van kleurrijke steden als Thessaloniki, maar ook van landelijke dorpjes. Op het eiland kunt fietsen, varen, vissen, wandelen, boogschieten en kamperen. Chalkidikí behoort tot één van de populairste bestemmingen in Griekenland, zowel bij bij de buitenlandse toeristen als bij de inwoners van Griekenland.

Booking.com