Velen zeggen Oia is niet alleen de mooiste plaats op Santorini, maar zelfs de mooiste plaats van Griekenland. Oia is pure romantiek op de Cycladen, sneeuwwitte huizen met blauwe deuren en luiken, smalle steegjes en kleine kerkjes. Er is geen enkel cliche over de cycladen welke niet van toepassing is op Oia. Daarbij het prachtige uitzicht over de zee met haar schepen en eilanden.

Houdt u van fotograferen bent u in Oia op uw plaats, de zonsondergangen zijn prachtig en vele toeristen komen dagelijks naar Oia, om dit te mogen aanschouwen. De prijzen zijn vrij hoog in Oia, geen wonder Oia is echt iets speciaals. Verschillende rijke Europeanen en Amerikanen, daaronder kunstenaars hebben zich gevestigd in Oia. Zij verkopen hun kunstwerken, direct aan voorbij komende toeristen.

Zowel de hotels, pensions en restaurants zijn duurder dan in Perissa of Kamari. Wilt u een kamer met uitzicht op zee, moet u diep in uw buidel tasten. Iets buiten Oia wordt het beduidend goedkoper. Oia is te bereiken met de bus alleen vanuit Thira, de hoofdstad van Santorini. Wilt u naar een andere plaats op het eiland, moet u altijd overstappen in Thira.