Griekenland vakantie tips Santorini

Santorini laat zien hoe een vakantie in Griekenland moet zijn. Santorini is een eiland vanwaar u graag een kaart naar de thuisblijvers stuurt. Een prachtige blauwe zee en prachtige glinsterende witte huizen, gecombineerd met witte, rode of zwarte stranden. Motieven zijn er meer dan genoeg om een bezoek aan Santorini te brengen, het eiland is slechts 73km2 en uitermate fotogeniek. 13.600 mensen hebben het geluk om permanent te wonen op het ruige vulkanische eiland. Ze wonen verspreid over alle 13 plaatsen op het meest zuidelijke eiland van de Griekse Cycladen groep.

De wijnbouw op Santorini is bekend. Zo kunt u tijdens uw vakantie kiezen uit zes verschillende wijngaarden, om inzicht te krijgen in de kunst van het wijn maken. Antoniou (Megalochori) Boutari (Megalochori) Canava Roussos (Mesa Gonia), Koutsoyannopoulos (Messaria), Santo Wijnen (Pyrgos) en Sigalas (Ia) bieden u de mogelijkheid om de wijnen te proeven. Een wijn museum biedt rondleidingen aan en geeft u meer inzicht in de historische achtergrond van de wijnbouw en de vulkaan wijnen. 

 

Santorini is natuurlijk beroemd om zijn architectonische succesvolle kerken. Er zijn er totaal 250, zowel groot als klein.

De kerk van Panagia Episkopi werd opgericht door de Byzantijnse veroveraar Alexius Comnenus de Eerste. Het is gelegen in de buurt van Mesa Gonia en maakt indruk met zijn marmeren wax ornamenten. De muurschilderingen dateren rond 1100. Vanuit de orthodoxe kathedraal in het centrum van Fira, die werd gebouwd in 1827, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de zee en de vulkaan. Na de aardbeving in 1856 moest het opnieuw worden herbouwd. Beroemd is de kathedraal vanwege de fresco's gemaakt door de lokale kunstenaar Christoforos Assimis.

 

Verder terug in geschiedenis komen we in de oude stad Mesa Vouno, het was het enige stedelijke centrum van het eiland. Het werd opgericht vanwege de strategische ligging. De belangrijkste archeologische plaats is echter Akrotiri. De prehistorische stad is erg goed bewaard gebleven en het heeft de onderzoekers een schat aan bodemvondsten gegeven.

 

Erg populair tijdens uw vakantie op Santorini zijn de stranden. De meeste stranden vindt u aan de west-en oostkust van het eiland. De stranden zijn kleurrijk van wit, rood tot zelfs zwart. De meeste stranden bieden diverse faciliteiten. Zo kunt u er vaak strandstoelen en parasols huren en zijn er diverse watersporten mogelijk. De meest bekende badplaatsen zijn: Monolithos, Avis en Kamari, die ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. In Kamari zijn er veel hotels, restaurants en bars. Avis is geliefd bij de jonge reiziger, vanwege de watersportmogelijkheden.

Perissa en Perivolos zijn ook populaire stranden op het eiland Santorini. Samen vormen de twee zwarte zandstranden de langste kustlijn van het eiland.