Griekenland vakantie tips, het dorp Koutouloufari (Kreta) ligt boven Chersonissos op ongeveer 10 minuten lopen van het Hotel Royal Belvedere. Het is een dorp met veel charme. Er zijn vele tavernes, waar u kunt genieten van de Griekse keuken. Natuurlijk is het een beetje toeristisch, omdat het dichtbij Chersonissos ligt. Het is echter nog steeds een prachtige plek met kleine straatjes, waar 's avonds alles prachtig verlicht is en waar u heerlijk de dag ongedwongen kunt afsluiten. Koutouloufari is beduidend minder druk dan Chersonissos. Als u een hotel in het dorp of in de omgeving heeft moet u zeker een bezoek brengen aan Koutouloufari, in slechts enkele minuten bent u verwijderd van de drukte in Chersonissos. In Koutouloufari waant u zich nog echt in Griekenland.


Het dorp Koutouloufari werd gesticht in de late middeleeuwen. Als bescherming tegen pirateninvallen vestigde men zich niet direct aan de kust, maar landinwaarts aan de voet van de berg Pirgias.

Koutouloufari is een dorp van ongeveer 600 inwoners. Koutouloufari met zijn smalle geplaveide straten en oude Kretenzische huizen, is vooral geliefd bij toeristen welke tijdens hun vakantie graag in een rustige mooie omgeving verblijven en vandaar uit het eiland willen verkennen.

In Koutouloufari vindt u oude stenen huizen met bogen, gebogen deuropeningen en hofjes bedekt met wijnstokken, die zorgen voor druiven en schaduw in de zomer.

U kunt wandelen over de verharde straten, of de weg naar beneden door de heuvels bedekt met olijfbomen naar Chersonissos nemen.

Koutouloufari is de perfecte uitvalsbasis om het eiland Kreta te verkennen.