Gerakini is één van de meest originele vakantiebestemmingen op Chalkidiki. Gerakini biedt een gemakkelijke toegang tot Sithonia en Kassandra.


Gerakini is een van de oudste vakantiebestemmingen op Chalkidiki. Gerakini dat is gelegen aan het begin van het schiereiland Sithonia, biedt een perfecte setting voor uw strandvakantie. Zandstranden en een kristalheldere warme mediterrane zee, met een achtergrond van pijnboombossen die het Holomondas gebergte naar het noorden bedekken.


De geschiedenis van Gerakini gaat niet ver terug in de tijd. Ongeveer een eeuw geleden was Gerakini een kleine gemeenschap met arbeiders werkzaam in de graniet mijnen. Vanaf 1960 ontwikkelde zich langzaam het toerisme.


De meeste toeristen komen hier om te ontspannen en te zwemmen, maar er zijn genoeg dingen om te doen, vooral als u een auto tot uw beschikking hebt. Voor een meer actieve vakantie kunt u naar het schiereiland Kassandra met zijn grote resorts of u kunt de prachtige natuur van het schiereiland Sithonia en de spectaculaire afgelegen stranden verkennen.


Er zijn vele archeologische overblijfselen die zeker de moeite de waard zijn om te bezoeken.

Een dagtocht naar Olynthos net ten noorden van Gerakini, of naar Stageira de geboorteplaats van Aristoteles op ongeveer 2 uur rijden ten oosten van Gerakini kan ik u aanbevelen.


Thessaloniki gelegen op zo'n 90 km is ook nog goed bereikbaar, hier kunt u zeker een of twee dagen verblijven, dwalen door de wirwar van straatjes, genieten van de gastronomie in de restaurants of de vele bezienswaardigheden ontdekken van deze prachtige historische stad.


In Gerakini kunt u diverse accommodatie vinden. Enkele van de grootste hotels en resorts op Chalkidiki vindt u hier langs het strand, vaak met goede aanbiedingen.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Gerakini.