Griekenland vakantie tips, Perissa is met Kamari een van de twee grote en bekende badplaatsen op het Griekse eiland Santorini. Aan het kilometer lange zwarte zandstrand, liggen diverse hotels, bars, restaurants en toeristische winkels. Perissa is een volledig ontwikkelde badplaats voor pakket toeristen en backpackers. De plaats werd snel gebouwd en het is zeker niet de mooiste op het eiland Santorini. Toch is Perissa een goede uitvalplaats voor een strandvakantie op Santorini.

Het zand op het strand is erg donker, omdat Santorini is een vulkanisch eiland is, dat grotendeels bestaat uit lava. In de zomer wordt het zand zo heet door de zwarte kleur, dat het onmogelijk is zonder schoenen op het strand te lopen zonder je voeten te branden.

Achter het strand is een weg, aan de andere kant zijn de winkels en de strandbars. In de tweede parallelle straat van de kust zijn de meeste restaurants en hotels van Perissa. De sfeer in Perissa is meer ontspannen dan in Kamari. Tussen de pakket toeristen, zult u veel backpackers en ook drop- outs aantreffen. Het prijsniveau ligt vrij hoog, als u iets verder van het strand bent wordt het veel goedkoper. In Perissa vindt u de goedkoopste jeugdherberg van Santorini, maar natuurlijk vindt u er ook vele hotels en privé-kamers.