Zelfs als het Ionische eiland Lefkas / Lefkada een vrij rustig en overzichtelijk eiland is, betekent dat niet dat er niets te zien is, integendeel, Lefkas heeft een aantal interessante bezienswaardigheden, attracties en natuurlijke monumenten voor zijn bezoekers. We hebben hier de beste en mooiste bezienswaardigheden van het eiland Lefkada voor u op een rijtje gezet:

Kasteel van Saint Mavra
Rond het jaar 1300 werd het prachtige kasteel van Saint Mavra gebouwd, dat tegenwoordig een van de belangrijkste middeleeuwse gebouwen van Lefkas is.

Het modern vormgegeven museum in het culturele centrum van Lefkas, waar ook wisselende tentoonstellingen plaatsvinden, toont vondsten uit archeologische opgravingen van het eiland uit vele eeuwen. U kunt alledaagse voorwerpen uit de oudheid zien, zoals gereedschap, keramiek, vishaken, bronzen naalden, munten en ook kinderspeelgoed uit die tijd.

Locatie: Lefkada-stad, Odós Ang. Sikelianoú / Odós N. Svorónou (aan het noordelijke uiteinde van de kade), openingstijden: di-zo 8.30-15.00 uur

Het Nationaal Museum toont veel voorwerpen uit het dagelijkse leven van de bewoners uit verschillende eeuwen, maar ook oude kaarten, handwerk, historische muziekinstrumenten en foto's.

De Papanikolis-grot op het eiland Meganisi, gebruikt als schuilplaats voor onderzeeërs tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De watervallen van Akoni zijn ​​tot ver buiten de grenzen van het eiland bekend om hun unieke schoonheid.

De kerk van de Maagd Maria Odigitria is de oudste kerk op het eiland. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en is van binnen versierd met prachtig marmer.

In 1864 werd de kerk van de christelijke Pantocrators, de familie van de beroemde intellectueel Aristotelis Valaoritis, gebouwd. Het interieur is versierd met afbeeldingen van beroemde kunstenaars.

De vorm van de Aghios Minas-kerk is even wennen en doet denken aan een Eiffeltoren in miniatuurformaat.

Het Faneromenis-klooster maakt indruk met zijn prachtige tuinen en nachtdiensten die elke woensdag plaatsvinden.

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays