Griekenland vakantie tips, Agia Marina ligt op ongeveer 10 km ten oosten van Chania, het is een typische toeristenoord op het eiland Kreta. De meeste toeristen in Agia Marina hebben een vlucht + accommodatie geboekt. U heeft in Agia Marina niet echt het idee dat u zich op Kreta bevindt, Agia Marina zou even goed op het eiland Mallorca kunnen liggen of op de Canarische eilanden.

De plaats is volledig gericht op toerisme: hotels, restaurants, bars, winkels, uitgaansgelegenheden langs de lange strand en in de parallel straten daarachter vormen het beeld van Agia Marina.

Het strand is goed, maar druk in de zomer. Buiten het hoofdseizoen kunt u gemakkelijk een hotel vinden, de prijzen zijn over het algemeen iets hoger dan in omliggende plaatsen. Dit geldt ook voor de restaurants. Er zijn ook veel studio's (kleine appartementen met een keuken) voor toeristen beschikbaar. De hotels direct bij het strand zijn net als in de andere plaatsen op Kreta duurder, dan in de straten die iets verder van het strand zijn gelegen.

De restaurants bieden, Kretenzische toeristische cuisine en internationale gerechten (pizza, hamburgers, etc..). Langs de hoofdweg, op ongeveer 100 meter achter het strand, zijn enkele fastfood restaurants. De prijzen liggen iets hoger dan in minder toeristische oorden op Kreta en de kwaliteit is eerder minder. Agia Marina wordt voornamelijk bezocht door Scandinaviërs, Britten en Duitsers, Nederlanders en Belgen. Griekse toeristen komen hier nauwelijks.

Agia Marina is ideaal voor degene die op zoek is naar strand, zon en een internationaal hotel, maar ook voor degene die weinig Engels spreekt en voor het eerst een bezoek brengt aan Kreta en zichzelf bestempeld al een onervaren reiziger. Vanaf hier zijn dagtochten met de auto heel goed mogelijk.

Agia Marina ligt in het westen van Kreta, dat betekent dat u toch meerdere uren onderweg bent naar Knossos (2,5 uur) en naar Vai zelfs (4-5 uur). Meer toegankelijk zijn andere hoogtepunten op Kreta zoals de Samaria kloof of het mooiste strand van Kreta, Elafonisi. Natuurlijk, de nabijheid van Chania is een groot voordeel. Chania en Rethimnon zijn voor mij de mooiste steden op Kreta. Gezien de reeds eerder genoemde afstanden adviseer ik u vanuit Nederland of België dan ook een vlucht te boeken naar het vliegveld Chania.

Hoewel er veel discotheken en bars zijn in Agia Marina, zijn jongere toeristen die het complete nachtleven willen, nog beter af in Malia nabij Heraklion. Agia Marina wordt dan ook vooral bezocht door families en stelletjes.

De busverbindingen zijn goed, ieder 20 minuten vertrekt een bus naar Chania en de naburige plaatsen Platanias, Maleme en Kolymbari.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Agia Marina.