Griekenland vakantie tips: Parga in Griekenland is de meest populaire zomerbestemming in Epirus. Dit dorpje ligt in een afgelegen baai van de Ionische Zee en heeft een intense eilandgevoel. De kleurrijke huizen van Parga zijn gebouwd als een amfitheater langs de hellingen van een berg, met een mooi uitzicht op de zee.


Een witte kerk bij de ingang van de haven en de verwoeste muren van een Venetiaans kasteel  zijn te zien op de top van een heuvel boven de stad. Parga is echter beroemd om de prachtige stranden met de exotische wateren. Met een gunstige ligging in het westen van Griekenland, is Parga een goede uitvalsbasis voor excursies naar Sivota, Preveza en zelfs Lefkas. 


Parga is een prachtige stad in het westen van Griekenland met de levendige stijl van een eiland. Gebouwd langs de hellingen van een heuvel en omgeven door weelderig groen en een blauwe zee. Mooie herenhuizen van twee verdiepingen met kleurrijke muren zijn gebouwd op de hellingen van de heuvel rond de haven, ze zorgen voor een pittoreske sfeer. Valtos en Lichnos zijn de mooiste stranden in de regio, ze beschikken over veel faciliteiten . Vele stranden, baaien en kleine eilandjes liggen langs de lange en prachtige kust van Parga. Ideaal voor familie-uitjes zijn de prachtige stranden, het kristalheldere water, de groene omgeving en de vele watersportcentra. U kunt de stranden bereiken met de auto, of met de boot vanuit de haven.

Hieronder vindt u een lijst met de beste stranden van Parga.

Valtos, Lichnos, Sarakiniko, Agios Ioannis, Agios Sostis, Krioneri, Piso Krioneri en het stadsstrand dat is gelegen op slechts enkele meters vanaf het centrum van Parga.

Tijdens het zomerseizoen, is Parga gastheer van enkele memorabele muziekevenementen. De zomerevenementen van Parga zijn de meest drukke en levendige dagen in Epirus. Elk jaar op 15 augustus, de hemelopneming van de Heilige Maagd Maria. Muziek, eten en vuurwerk op het eilandje Panagia, recht tegenover de stad Parga. Een dag eerder op 14 augustus wordt het Kanaria Festival in Parga gehouden. Hierbij viert men de terugkeer van (voor de Turken) naar Corfu gevluchte inwoners van Parga. 

Traditioneel eten en muziek maken het compleet, Parga een vakantiebestemming die u nooit zult vergeten. 

Heeft u reeds een vlucht geboekt, maar bent u nog op zoek naar een leuk hotel of appartement, het grootste aanbod vindt u hier.

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays