Griekenland vakantie tips

Vakantie op Zakynthos, de bloem van het oosten. Zakynthos is een klein eiland ten zuiden van Kefalonia, in het uiterste westen van Griekenland. De inwoners op het eiland leefden lange tijd van de visserij en de productie van rozijnen, wijn, olijfolie, sinaasappelen en citroenen.

Vandaag de dag is het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. De gezaghebbers van de marine vonden vroeger Zakynthos reeds een mooi eiland en uiterst gunstig gelegen. Oude zeilschepen vonden hier dan ook hun haven. De inwoners oriënteerden zich vooral op Italië, maar ook de Italianen bezochten graag Zakynthos.

De meeste bezoekers vinden in Laganás, gelegen in het zuiden van het eiland onderdak. Hier is het zo levendig als in andere belangrijke toeristische bestemmingen in het Middellandse Zee gebied, de kwaliteit en kwantiteit van het nachtleven is net zo belangrijk als de kwalitiet van het strand en de hotels. Ook in het oosten vindt u prima hotels o.a. in Alikanas, Planos en Argassi. Aan de noordwest kust vindt u een van de meest interessante bezienswaardigheden van het eiland: het klooster Anafonítria uit de 15e Eeuw.


In het uiterste noorden vindt u Kianó Spiliá, de blauwe grot met spectaculaire licht reflecties. In het zuidoosten van het eiland, vindt u de hoofdstad Zákynthos stad, een havenstad met een lange oeverpromenade en een paralel lopende winkelstraat. Tot de gemeente behoort ook het schiereiland Skopos, waarvan het westelijk deel uitmaakt van het nationaal park. Hier probeert men zeer bedreigde karetschildpad te redden. Zakynthos is niet alleen bij pakket toeristen , maar ook bij individualisten die op eigen houtje het eiland gaan verkennen. Wandelaars krijgen in het binnenland of in het oostelijk gedeelte waar voor hun geld. Daarnaast is Zakynthos een prima bestemming om te surfen, zeilen, snorkelen en te duiken.

Booking.com