Griekenland vakantie tips, Platanias, ook wel genoemd Platanias Chania is sinds enkele jaren volledig samengegroeid met het naburige dorp Agia Marina. De twee plaatsen zijn vrijwel identiek: een prachtig lang zandstrand, daarachter vele hotels, bars en restaurants voor de toeristen, die meestal via het vliegveld van Chania naar Kreta zijn gevlogen.

De meeste toeristen hebben een hotel met ontbijt of half pension geboekt, individuele toeristen komt u bijna niet tegen in Platanias. Samen met Agia Marina is Platanias het grootste toeristendorp in de westelijke helft van Kreta.

In tegenstelling tot Agia Marina, heeft Platanias een oude centrum. Het oude gedeelte is weliswaar niet zo interessant, maar u heeft er van boven een goed uitzicht over de hotels en het strand. Daarnaast zijn er een aantal goede tavernes in het oude gedeelte van het dorp.

Entertainment mogelijkheden zijn er in Platanias genoeg: bars, mini-golfbanen en een kleine kartbaan. In Platanias zult u vooral toeristen uit Scandinavië aantreffen.

Vaak worden de plaatsen Platanes en Platanias verwisseld. Beide zijn echte toeristenoorden, maar Platanias ligt in de buurt van Chania, Platanes , ook wel genoemd Platanias Retymnon echter in de buurt van Rethymnon. Let bij het boeken van een hotel goed op, anders kunt u gemakkelijk in de verkeerde plaats belanden.

Het aantal restaurants, cafés en bars in het toeristische centrum van Platanias op Kreta, bedraagt meer dan 100. Het prijsniveau is hoger dan in de meeste andere plaatsen op Kreta, maar toch betaalbaar.

Vanuit Platanias worden diverse dagtochten aangeboden o.a. naar de Samaria kloof (gecombineerd bus en veerboot) of naar het oude paleis van Knossos. Breng een bezoek aan meerdere kleine reisbureaus in Platanias en u kunt eenvoudig de prijzen vergelijken. Chania kunt u gemakkelijk met de lijnbus ( 4 x per uur) bereiken. In Chania stopt de bus direct bij het grote busstation, hier kunt u overstappen op de lange afstandsbussen of naar het vliegveld. Vanuit Platanias vertrekken ook meerdere bussen per uur naar Maleme en Kolymbari, enkele bussen per dag vertrekken naar Kissamos.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Platanias.