Griekenland vakantie tips Thassos

Het eiland Thassos, is slechts 8 km gescheiden van het Griekse vasteland. Het bijna ronde eiland heft een oppervlakte van ongeveer 500 vierkante kilometer en heeft ongeveer 15.000 inwoners. De hoogste berg is de Ipsario (ongeveer 1200 m). Grote delen van Thassos zijn bedekt met naaldbos. De lokale bevolking leeft voornamelijk van het toerisme.  Landbouw (olijven, wijn, geiten, schapen, honing, fruit, visserij) en mijnbouw spelen tegenwoordig een minder belangrijke rol. Er wordt vooral lood, zink en marmer gewonnen.

 Thassos heeft geen vliegveld, daardoor heeft het pakket toerisme zich niet zo weten te ontwikkelen. De snelste reis is om een vlucht te boeken naar Kavala en vervolgens neemt u dan de veerboot. Prachtige stranden en landschappen en archeologische vondsten zijn de hoogtepunten van Thassos. Het eiland kent veel vaste bezoekers, omdat het eiland niet overlopen is door toeristen. Thassos is ook populair bij Grieken van het vasteland.


Interessante plaatsen op Thassos zijn: Limenaria, de tweede grootste stad op het eiland en de belangrijkste stad in het zuiden met 2.000 inwoners. 


Skala Prinos, een mooie plaats met een grote haven, voor de verscheping van marmer. Skala Prinos heeft veerverbindingen naar het vasteland van Griekenland.


Potos is een grote badplaats in het zuiden van Thassos met vele stranden in de directe omgeving. 


Skala Rachoni, een romantische plaats met een typisch Griekse sfeer. U vindt er goede restaurants en u kunt er tevens een kamer huren. 


Veerboten van Kavala en Keramoti, beide steden zijn gelegen op het Griekse vasteland, vertrekken naar Limenas, de hoofdstad van Thassos. Vaak goedkoper en sneller zijn de verbindingen van en naar Keramoti (ongeveer 30 min, op minder dan 10 km). De veerboten van Kavala zijn ongeveer een uur onderweg. Er zijn ook dagelijks veerboten van Kavala naar Skala Prinos. 


Het busnetwerk in Thassos is goed ontwikkeld. In het hoofdseizoen vertrekken ze naar alle belangrijke bezienswaardigheden in Limenaria, Potos, Panagia en Skala Prinos.

Booking.com