De belangrijkste en meest noordelijke van de Ionische eilanden, Corfu (Kérkyra), ligt voor de kust van Albanië en de Griekse regio Epirus. Zijn natuurlijke schoonheid, met zachte groene heuvels in het zuiden en ruige kalksteenheuvels in het noorden, het milde klimaat, weelderige mediterrane vegetatie en prachtige stranden maken Corfu tot een populaire toeristenbestemming. De belangrijkste bron van inkomsten van het eiland, naast toerisme, is de landbouw. De periode van 1386 tot 1797 gaf Corfu zijn mooiste architectuur, Corfu was toen in handen van de Venetianen. Vervolgens was het samen met de rest van de Ionische eilanden in handen van de Britten van 1815 tot 1864. Het vliegveld op Corfu, ligt vijf kilometer ten zuiden van Corfu-stad.

  • Corfu stad: de mooie hoofdstad van het eiland, Corfu-stad, is een wirwar van geplaveide steegjes en elegante gebouwen uit het Venetiaanse tijdperk, waarvan vele nu informele tavernes en souvenirwinkels op de begane grond herbergen. De oude stad ligt aan de Esplanade, een uitgestrekt groen plein, en wordt bewaakt door twee imposante forten uit de 16e eeuw. De waterkant omvat een haven, met regelmatige veerboten naar Igoumenitsa op het Griekse vasteland en dagelijkse excursieboten naar het naburige Albanië.
  • Het Achilleion: is de zomerresidentie die de Oostenrijkse keizerin Elisabeth ("Sisi") tussen 1889 en 1892 liet bouwen op het Griekse eiland Corfu. Net buiten het dorp Gastouri, 10 kilometer ten zuidwesten van Corfu-stad, staat deze witte neoklassieke villa. Sisi, liefhebber van schoonheid, dompelde zichzelf onder in de mythische geschiedenis van Griekenland en de weelderige natuur. U kunt de grandioze villa bekijken en de tuinen verkennen. Torenhoge palmbomen en neoklassieke beelden geven u een idee van de idyllische wereld waar Sisi naar op zoek was.
  • Kassiopi: in het noordoosten van het eiland, 36 kilometer ten noorden van Corfu stad, heeft dit traditionele vissersdorp zijn karakter behouden ondanks zijn populariteit. Het biedt uitzicht op een mooie haven vol met houten vissersboten, Kassiopi biedt een keuze aan visrestaurants en cafés. Rijke Britten en Italianen, van wie sommigen hier villa's hebben, zijn graag geziene gasten. Kalm en ongehaast, is het vooral bekend vanwege zijn talrijke kleine inhammen met witte kiezelstranden en verbazende turquoise blauwe zee. De beste manier om dit kustgedeelte te verkennen, is door een bootje te huren. Voor een fantastisch uitzicht wandelt u naar het verwoeste Byzantijnse kasteel op de heuvel achter het dorp.
  • Paleokastritsa: is een gezellig Grieks dorpje en is gelegen aan de westkust van het groene eiland Corfu. Het plaatsje heeft veel te bieden, want er zijn hier zeker een aantal leuke bezienswaardigheden. Uiteraard is er een heerlijk strand waar de kalme zee zeker uw aandacht trekt. Paleokastritsa heeft 2 prachtige baaien met in het midden een groen schiereiland. Deze baaien met prachtig helder zeewater nodigen u uit voor een dagje strand waar jong en oud zich absoluut vermaken. Op het tussengelegen schiereiland ligt het beroemde 'Panagia Theotokos tis Paleokastritsas-klooster'. Dit goed onderhouden klooster is ook voor toeristen te bezoeken en dat is zeker de moeite waard. Met prachtige beschilderingen, een rijke geschiedenis en een mooie binnentuin, gaat u echt even terug in de tijd. Maar vooral het uitzicht over de baaien van Paleolastritsa zijn fantastisch. Absoluut een mooi decor voor prachtige vakantiefoto's!
  • Glyfada: wordt door velen beschouwd als het beste strand van het eiland, ligt aan de westkust van Corfu, 26 kilometer ten westen van Corfu stad en twee kilometer ten zuiden van het dorp Pelekas. Een zalig, lang stuk fijn goudkleurig zandstrand, met ligbedden en parasols en omgeven door heuvels bedekt met dennenbossen en olijfboomgaarden. Tavernes, cafés, diverse watersportfaciliteiten en prachtige zonsondergangen zorgen voor drukte in de zomer.
  • Corfu-golfbaan: in de Ropa vallei, 17 kilometer van Corfu stad, werd deze prachtig aangelegde 18-holes golfbaan ontworpen door Donald Harradine. Het bevat natuurlijke elementen zoals de rivier de Nafsika, evenals verschillende meren en meanderende beekjes. De golfbaan is dagelijks geopend.
  • Pantokrator: in het noorden van Corfu, steekt de Pantokrator, het hoogste punt van het eiland, 906 meter de hoogte in. Een weg leidt helemaal naar de top, dus u kunt omhoog rijden, hoewel sommige mensen liever wandelen vanuit het dorp Perithia (de wandeltijd bedraagt ongeveer twee uur). Op de top staat het klooster uit de 14e eeuw, hoewel het huidige uiterlijk voornamelijk uit de 19e eeuw stamt. De uitzichten vanaf de top zijn adembenemend, met Albanië naar het oosten, de Diapontia-eilanden (Mathraki, Erracusa en Othondi) in het noorden en de eilanden Paxos en Anti Paxos in het zuiden. Op een heldere dag kunt u zelfs het zuidelijkste puntje van Italië zien op zo'n 130 kilometer afstand.