Griekenland vakantie tips, Corfu betekent een Griekenland vakantie met Venetiaanse flair. Corfu is met een oppervlakte van 592 km 2, het op een na grootste Ionische eiland. Van alle Griekse eilanden staat het op de zevende plaats. Corfu ligt in de buurt van de zuidpunt van Italië en wordt in het noordoosten slechts gescheiden door een smalle zeestraat van Albanië.

In de middeleeuwen droeg Corfu de bijnaam "Drepane" (sikkel). Iedereen die op de kaart kijkt, of uit het vliegtuig stapt snapt direct waarom. De vorm van Corfu lijkt werkelijk op een sikkel. Ongeveer 120.000 mensen wonen op het eiland Corfu. Corfu stad heeft ongeveer 45.000 inwoners. Vanwege de nabijheid van Italië, werd Corfu reeds vroeg blootgesteld aan Romeinse invloeden. De Venetiaanse stijl op het eiland gaat terug tot een paar honderd jaar durende bezetting door de Venetianen. De bezetting eindigde in 1852. Corfu kent niet veel archeologische vindplaatsen. Vele oudheden liggen begraven onder nieuwbouwwoningen, zodat opgravingen bijna onmogelijk zijn. Corfu werd vroeger slechts gebruikt als tussenstop op boottochten naar Sicilië en het eiland was slechts dun bebouwd.

De meeste hotels zijn gelegen in het oosten van Corfu, echter zijn hier juist het minste in aantal en de kleinste stranden. Het noorden van Corfu is bergachtig met een rijke vegetatie. De Pantocrator gelegen op 906 m boven de zeespiegel is de hoogste berg van het eiland. De weg naar boven biedt fantastische uitzichten over vruchtbare hellingen en diepe ravijnen.

Landbouw is er vooral in het midden en zuiden van het eiland. De glooiende heuvels van het zuiden zijn zwaar bebost met olijfbomen. Olijfolie is het belangrijkste landbouwproduct van Corfu. Er zijn ongeveer 3,5 miljoen olijfbomen, omgeven door cipressen, platanen, vijgen-, citroen-en sinaasappelbomen en pijnbomen, acacia's en cactussen. De westkust van Corfu heeft kleine zandstranden, begrensd door hoge rotswanden. De stranden op het eiland worden dagelijks onderhouden.

Er zijn ook diverse sport-en recreatieve activiteiten mogelijk zoals: wandelen, zeilen, kanoën, windsurfen, golf en paardrijden. Het onderwaterwereld is prachtig, ideaal om te snorkelen. Corfu kunt u verkennen per de auto, scooter of mountainbike.

U wilt graag uitgaan? Op Corfu zijn er talrijke, cafés, bars, restaurants, tavernes en discotheken.

De belangrijkste toeristische plaatsen zijn Agios Georgios, Barbati, Kalami, Kaminaki, Kassiopi, Kerkyra, Krouzeri en Paleokastritsa.

De compacte ANWB Extra reisgids Corfu biedt naast diverse routes over het eiland en veel praktische tips over hotels en vervoer ook 15 inspirerende bezienswaardigheden die je tijdens je zonvakantie niet mag missen. Ga op zoek naar de flamingo’s bij de voormalige zoutmijnen van Alikés, bezoek de olijfoliemolen in Vraganiótika, of maak een dagtrip naar Corfu’s grote zus Páxos. Deze kleine reisgids past gemakkelijk in de tas en heeft een handige uitneembare kaart met daarop de beste tips voor winkelen, eten en drinken en uitgaan. 

Via Booking.com vindt u op Corfu veel overnachtingsmogelijkheden.

Booking.com