Griekenland vakantie tips, Agia Pelagia op het eiland Kreta wordt steeds populairder. Via de nieuwe weg goed zichtbaar en bereikbaar is Agia Pelagia in vergelijking met andere toeristische centra zoals Chersonissos nog steeds een dorp, waar u het u aan niets ontbreekt.

Van luxe hotels tot eenvoudige kamers, accommodatie vindt u in alle prijsklassen. Direct aan het smalle zand- grindstrand liggen aan de promenade vele tavernes met een goede Griekse keuken, maar waar ook internationale gerechten worden geserveerd.

Iets minder dan 20 km ten westen van Heraklion, biedt het voormalige vissersdorp een compleet vakantie- en watersportprogramma. Tal van winkels nodigen u uit om te winkelen, bars en tavernes maken het aanbod compleet voor de avond.

Bezienswaardig zijn de opgravingen van late Minoïsche graven en de kerk van Agia Pelagia op een rots bij de zee.

Ik raad u wel aan om een auto te huren aangezien de bus service relatief slecht is.

Het gezellige stadje Agia Pelagia heeft een prachtig strand, in de zomer is het druk met toeristen die genieten van het heldere zeewater de zon en de levendige boulevard met zijn vele bars, cafés en restaurants. Het strand heeft fijn zand en ligbedden en parasols kunnen worden gehuurd.

Er zijn diverse stranden in en nabij Agia Pelagia: het prachtige Mononaftis strand ligt in Agia Pelagia. Het woord Mononaftis betekent eenzame zeiler. Het is de derde strand in Agia Pelagia. Het is een zeer rustige strand en wordt beschut door een grote rots. Daardoor biedt het strand veel rust en privacy.

Het tweede strand dat u tegenkomt bij het lopen in westelijke richting van het grootste strand van Agia Pelagia is Psaromoura. Veel mensen beschouwen dit een zeer mooi en rustig strand, een kleine winkel verkoop ijs en frisdrank.

Een strand ten westen van het belangrijkste strand in Agia Pelagia is Kladissos. Dit strand is minder druk, maar toch dicht bij het centrum van het gezellige stadje Agia Pelagia. Het is leuk om een ​​wandeling te maken naar de kleinere stranden van Agia Pelagia als u op zoek bent naar meer stille, rustige plaatsen om te zonnen of te genieten van het heldere water van de zee.

De prachtige baai van Ligaria is een baai aan de oostkant van het belangrijkste strand van Agia Pelagia. Deze baai is beschut door rotsen en het is een geweldige plek om te snorkelen. Op het strand zijn ook ligbedden en parasols te huur.

Vanuit het centrum van Agia Pelagia loopt u in zo'n 45 minuten naar Ligaria, u kunt ook een waterfiets huren. Deze mooie baai is zeker een bezoek waard.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Agia Pelagia.