Cruises naar Griekenland

Bezoek het land van de goden en de bakermat van Europa: Griekenland. Met meer dan 30 miljoen toeristen per jaar is het land met zijn 3.054 eilanden een van de populairste vakantieregio's van Europa. Als je aan Griekenland denkt, zijn de schilderachtige witte huizen met blauwe daken het eerste dat in je opkomt. Deze zijn een symbool van het eiland Santorini. Sinds de Mamma Mia-films heeft de eilandkoorts u zeker ook in zijn greep!

Tijdens een cruise naar de Griekse eilanden beleef je tal van overblijfselen van het oude Griekenland van dichtbij. De Akropolis in de hoofdstad Athene en de ruïnes van Olympia zijn slechts twee voorbeelden. U kunt ook de prachtige oude steden Rhodos, Corfu, Heraklion, Thessaloniki en Mykonos verkennen.

Eenzame baaien met kristalhelder water, imposante dennenbossen en historische gebouwen nodigen u uit om te ontspannen. Daarnaast zal de Mediterrane keuken van Griekenland je smaakpapillen verwennen: probeer de originele Griekse fetakaas, lokale honing of vleesklassiekers zoals souvlaki, bifteki en gyros. Als toetje is er een rondje baklava of loukoumades. Dit alles beleeft u tijdens een Middellandse Zee cruise rond Griekenland.

Cruises Athene / Piraeus
Tijdens uw Athene cruise naar Piraeus maakt u de historische hoofdstad van Griekenland van dichtbij mee. Want in Athene vind je de bijzondere overblijfselen van het voormalige stadsfort. De Akropolis van Athene, onderdeel van het UNESCO-werelderfgoed, is de beroemdste vertegenwoordiger in zijn soort en wordt, hoewel verre van de enige, DE Akropolis genoemd. De dikke pilaren zien er 's avonds bijzonder mooi uit wanneer ze worden geënsceneerd met indirect licht. Aan de voet van de hoge heuvel waarop het fort staat, kunt u het Akropolismuseum bezoeken. De achtergrond en historische gebeurtenissen rondom de faciliteit worden hier op indrukwekkende wijze nagebootst.

Cruisehaven in Piraeus

Als u op een cruise in Athene gaat, stapt u uit in de haven van Piraeus. Het is de grootste Griekse haven en de grootste veerhaven ter wereld. Overigens is Piraeus met zijn ruim 500.000 inwoners de derde stad van Griekenland, na Athene en Thessaloniki. Vanaf de cruiseterminal in Piraeus kunt u gemakkelijk met de taxi of, goedkoper, met de trein naar het centrum van Athene.

Cruises Corfu
Ervaar Corfu - het groene eiland van Griekenland - tijdens uw cruise. Corfu ligt in het noordwesten van het land, het noordelijke deel van het eiland kijkt uit op de kust van Albanië. Corfu is het zevende grootste eiland van Griekenland en is een van de welvarendere regio's van het land. Dankzij het mediterrane klimaat heeft Corfu een diverse natuur, waaraan het zijn bijnaam "The Green Island" te danken heeft. 36 soorten orchideeën zijn inheems op het eiland en er zijn ongeveer 4 miljoen olijfbomen. Geen wonder dat het eiland het vakantiehuis was van de voormalige keizerin Sissi. Het Sissi Palace Achilleion, dat de keizerin tussen 1890 en 1892 liet bouwen, ligt ongeveer 7 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van het eiland, Corfu.

De cruisehaven van Corfu

Tijdens uw cruise naar Corfu stapt u uit in de haven van Kerkyra. Vanaf hier is het niet ver naar het centrum van Corfu (ongeveer 2 kilometer), dus je kunt lopen of een shuttle nemen. Hier, in de kerk van Agios Spyridonas, liggen de beenderen van Spyridon, de patroonheilige van het eiland.

 

Cruise Santorini
Santorini is een Grieks eiland in de Cycladen in de oostelijke Middellandse Zee en is zeker een van de meest populaire fotomomenten. Kenmerkend voor het kleine eiland zijn de witte huisjes in Griekse stijl met daarop de felblauwe koepels. Strikt genomen is Santorini geen eiland, maar een archipel bestaande uit verschillende eilanden en watermassa's. Het klassieke ansichtkaartmotief met de blauwe daken is te vinden in het noorden van het eiland in de stad Oia. Slenter door de kleine, gezellige straatjes tijdens je Santorini cruise en geniet van een prachtig uitzicht.

Wist je dat Santorini een vulkaan is? Een actieve, let wel. Toen het in de 16e eeuw voor Christus uitbarstte, verwoestte het het eiland en liet het de indrukwekkende kraterlandschappen achter die het huidige Santorini kenmerken. Geniet van het uitzicht op zee terwijl u de zonsondergang bewondert met een goede glas wijn. Omdat u hier, in Oia, van de mooiste zonsondergangen kunt genieten.

Cruises Heraklion
Heraklion, ook wel Iraklio genoemd, is de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta. Gelegen in het oostelijke Middellandse Zeegebied betovert de stad niet alleen met een prachtige locatie, maar ook met een prachtige oude binnenstad. Op slechts 5 kilometer van de stad bereikt u het paleis van Knossos, gelegen op een heuvel en met een fantastisch uitzicht op de natuur. Wandel door de oude ruïnes en stel je voor hoe 5000 jaar geleden de nauwe doorgangen nog vol leven waren.

Cruises op Kreta zullen u fascineren, vooral als u houdt van turquoise wateren die doen denken aan de Caraïben. Bezoek tijdens uw Heraklion-cruise een van de prachtige lagunes, bijvoorbeeld de Balos-lagune, met een huurauto. Door het kleine formaat kun je het eiland ook in een dag rond. Als je voldoende tijd hebt, is dit zeker een aanrader om Kreta zijn magie op je te laten inwerken. Vervolgens vervolgt u tijdens uw Middellandse Zee cruise naar de volgende stop in Griekenland of Cyprus.

Mykonos is een van de Cycladen eilanden in de Middellandse Zee. Vakantiegangers tijdens een Mykonos-cruise waarderen vooral de feeststemming. Talloze bars zorgen altijd voor bevoorrading en luide muziek lokt zelfs degenen die niet graag uit hun schuilplaatsen komen.

In enorme discotheken draaien wereldberoemde dj's muziek tot in de vroege uurtjes. Tot de bezienswaardigheden van het eiland behoren verschillende 16e-eeuwse windmolens die op een heuveltop boven de stad Mykonos staan ​​opgesteld. Via deze link en via de banners hierboven kunt u de mogelijkheden zien van een heerlijke cruise vakantie in Griekenland of andere regio van Alaska, Azië, Canarische eilanden , Carribean tot aan Zuid-Amerika.