Griekenland vakantie tips, het kleine vissersdorp Mastichari ligt 22 kilometer ten westen van Kos stad. De kleine haven verbindt Kos met het eiland Kalimnos. Hoewel Mastichari beschikt over een uitstekende toeristische infrastructuur, is het nog steeds relatief rustig gebleven in het dorp. De grote hotels bevinden zich direct aan de rand van het dorp en zijn gemakkelijk te bereiken. Verder zijn er diverse bars, cafés en restaurants en natuurlijk is er de veerverbinding.

In Mastichari komen de toeristen niet alleen voor de rust en stilte, maar ook om te genieten van de heerlijke visgerechten, welke worden geserveerd in de restaurants die op slechts 20 meter van het strand zijn gelegen. Deze vis is super vers, in de ochtend gevangen door de vissers en dezelfde dag reeds voor u bereid.


De belangrijkste bezienswaardigheid is de ruïne van de oude, vroegchristelijke basiliek met haar prachtige mozaïekvloer.

De stranden in Mastichari worden gekenmerkt door wit zand en turquoise wateren. U kunt het een beetje vergelijken met een exotische bestemming in de Stille Oceaan.

Ideaal om te zwemmen en te zonnen, u kunt ook deelnemen aan diverse watersporten. Mastichari heeft naar mijn idee het beste strand van Kos.

De zomers op Kos zijn altijd winderig. De windrichtingen ( noord en west) op het strand van Mastichari en de grote golven zijn ideaal voor beginnende en gevorderde kitesurfers. Er is trouwens een surfschool aanwezig.

Het Mastichari strand is ook populair om zijn prachtige uitzicht op de zonsondergang.

Het lokale festival vindt plaats op 29 augustus ter ere van Agios Ioannis (Johannes), een onvergetelijke gebeurtenis tijdens uw vakantie op Kos.

Kos stad bereikt u eenvoudig met de bus, taxi of auto.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Mastichari.