Mykonos vakantie

Mykonos behoort tot de Cycladen-archipel en is gelegen in de zuidelijke Egeïsche Zee. Het is een van de meest populaire vakantie-eilanden in Griekenland.

Lees meer »

Zakynthos vakantie

Een vakantie naar Zakynthos, is gegarandeerd een zonnige strandvakantie. Het Griekse eiland Zakynthos wordt beschouwd als een van de zonnigste in de Middellandse Zee. 

Lees meer »

Kefalonia vakantie

Kefalonia talrijke baaien, kuststroken met witte zandstranden en diepblauwe zee, breng uw vakantie door op Kefalonia en laat u verwennen in uw hotel. 

Lees meer »

Lefkas vakantie

Het eiland Lefkas ligt ten westen van het vasteland van Griekenland in de Ionische Zee. Het eiland wordt ook wel Lefkada genoemd en maakt indruk met weelderige natuur, mooie stranden en veel rust, want grote toeristenstromen zult u tijdens uw vakantie op Lefkas niet tegenkomen.

Lees meer »

Airbnb Griekenland populair

Het hotel is saai en een privé accommodatie is veel cooler. Velen gingen u reeds voor, boeken via Airbnb wordt ook in Griekenland steeds populairder en vaak is het voor u veel goedkoper.

Lees meer »

Vervoer van de luchthaven naar jouw hotel en terug

Door de toenemende vraag naar meer flexibiliteit in pakketreizen, hebben Corendon en Sunweb besloten om transfers vanaf respectievelijk 1 en 5 november 2019 niet meer standaard aan te bieden, maar optioneel te maken. Dit geldt voor boekingen gemaakt vanaf 7 augustus 2019. “Dit biedt klanten de mogelijkheid om zelf een keuze te maken hoe ze vanaf de luchthaven willen afreizen naar de accommodatie en vice versa”, zo laat Corendon weten.“In de dynamische reiswereld is er steeds meer vraag naar flexibiliteit. Door de transfer niet meer standaard in de pakketten op te nemen, bieden we onze klanten meer keuzevrijheid in het samenstellen van hun vakantie. Ze kunnen nu zélf kiezen om het vervoer te regelen of ze kiezen voor de vertrouwde transfers van Sunweb. Deze service, met ontvangst op de luchthaven en begeleiding naar jouw accommodatie is namelijk nog steeds mogelijk en kun je in de eerste stap van de boeking bijboeken en kost € 15 per persoon”, aldus Sunweb.

Lees meer »

Kythira Grieks eiland voor rustzoekers

Kythira een eiland tussen Kreta en de Peloponnesos. Kythira is een afgelegen, vrij groot, maar onbekend eiland. Het ligt tussen de Peloponnesos en Kreta. Soms wordt het eiland gerekend tot de Ionische eilanden. Kythera (Kythira en ook Kythera geschreven) heeft een grootte van zo'n 300 km² en het heeft ongeveer 3500 inwoners.

Lees meer »

Parkeren Heraklion Kreta

Het verkennen van de schoonheid van Kreta met de auto is een zeer aanbevolen manier om het prachtige eiland te ontdekken. Het is zelfs de meest handige manier om op uw gemak een aantal van de meest verbazingwekkende locaties op Kreta te bereiken. U hebt alle tijd ter wereld om uw eigen route te bepalen en te pauzeren om het ongelooflijke landschap en de sensationele bezienswaardigheden te bewonderen zonder de druk van een vast schema. U bepaalt uw route en hebt totale flexibiliteit bij het plannen, of in het geval dat u van plan wilt veranderen of een omweg wilt maken, bent u in absolute controle.

Lees meer »

Griekse wetenswaardigheden

Griekenland is een van de meest veelzijdige landen in de Middellandse Zee en is altijd al een populaire toeristenbestemming geweest. Waardoor wordt de toerist naar Griekenland aangetrokken: de zon, het strand en de Middellandse Zee. De diversiteit van de eilanden in de Egeïsche Zee, in de Ionische en Libische zeeën, samen met vulkanische landschappen, rotsachtige kusten en natuurlijk de Griekse architectuur laat niets te wensen over. Naast verse vis, wijn en romantische zonsondergangen zijn er echter nog meer, merkwaardige feiten. Ik zal hieronder een korte opsomming geven:

Lees meer »

Athene en eilandhoppen

Het is zo jammer als toeristen Athene bezoeken en na de typische rondleiding van het vasteland alleen maar oog hebben voor de meer populaire eilandbestemmingen zoals Santorini, Kreta of Mykonos en de prachtige eilanden net buiten de oevers van Athene missen, die wachten om ontdekt te worden.In feite zijn er veel eilanden die zo dichtbij Athene liggen dat ze in een paar uur kunnen worden bereikt, of in sommige gevallen zelfs in minder dan een uur. Veel van deze eilanden zijn zo betoverend, dat een bezoek voor een paar uur, of een hele dag gewoon niet genoeg is. Natuurlijk kunt er overnachten of een weekend verblijven.Hieronder zal ik de beste eilanden beschrijven, die dicht bij Athene liggen en heel goed kunnen worden gecombineerd met een bezoek aan de hoofdstad van Griekenland.

Lees meer »

Ikaria natuur en wellness

Ikaria een wellness eiland en bestemming voor alle natuurliefhebbers. Het Griekse eiland Ikaria ligt in het noordoosten van de Egeïsche Zee, het is een van de middelgrote eilanden van Griekenland met zo'n 8.000 inwoners. Ikaria is beroemd om zijn vele warmwaterbronnen. In het kuuroord Therma, kunt u zelf ervaren wat deze bronnen voor uw gezondheid betekenen. 

Lees meer »