Apiranthos Naxos

Apiranthos ook wel Apeiranthos het unieke bergdorp op Naxos. Apiranthos is een prachtig bergdorp in Naxos, het Cycladische eiland van Griekenland; schijnbaar onaangetast door de tijd, draagt het nog steeds de sporen van het Venetiaanse tijdperk.

Lees meer »

Vakantie met Kerstmis 2023/2024 Griekenland

Vakantie met Kerstmis 2023/2024 in Griekenland - ver weg van de lokale tradities, geniet van het festival van de liefdeAls je geen zin hebt in kerststress en even weg wilt van de vakantiesleur, boek dan Griekenland en geniet van een vakantie deze kerst. Verheug u op feestelijk versierde hotels, lekker eten, kerstavond aan zee en de tradities van uw bestemming. Vier een onvergetelijke kerst in Griekenland met je gezin en laat de gebruikelijke kerstdrukte thuis.

Lees meer »

Forten op Kreta

De meeste liefhebbers van Kreta waarderen niet alleen de zon, het zand en de zee op het "Eiland van de Goden", maar ook de natuur, cultuur en geschiedenis, die de bezoeker praktisch bij elke stap "bespringt". En voor deze bezoekers hebben we de 7 meest indrukwekkende en architectonisch opmerkelijke historische forten op Kreta gekozen.

Lees meer »

Sami Kefalonia

Sami Kefalonia: Sami is voor velen een prachtige kustplaats op 25,8 km ten oosten van Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. Het dorp bereikt een bevolking van 1000 inwoners, van wie de meesten zich bezighouden met landbouw en visserij. Sami is de op een na grootste haven van Kefalonia na Argostoli en biedt dagelijkse reizen naar Patra, Ithaca en Italië. Het moderne dorp is dicht bij het oude Sami gebouwd, een van de belangrijkste archeologische vondsten van Kefalonia.

Lees meer »

Assos Kefalonia

Assos het pittoreske dorpje in het noorden van Kefalonia. Langs de havenpromenade langs een romantische baai staat het ene kleurrijke huis na het andere. De haven van het vissersdorp Assos wordt beschouwd als een van de mooiste op Kefalonia. Vissers dobberen met hun kleurrijke vissersboten op het kristalheldere water en drogen vervolgens hun visnetten in de haven. De haven is echter lange tijd niet van groot economisch belang geweest. Het dorp is een van de meest pittoreske en schilderachtige van het hele eiland en wordt omgeven door weelderig groen landschap. Op minder dan een uur rijden van Argostóli vind je dit kleine maar bezienswaardige stadje met veel levendige koffiehuizen en restaurants.

Lees meer »

Ammouliani Chalkidiki

Het eiland Ammouliani is een paradijselijk eiland in Chalkidiki. Het eiland Ammouliani is iets heel bijzonders in Chalkidiki. Het is het enige bewoonde eiland waar Chalkidiki over kan opscheppen.

Lees meer »

Pessada Kefalonia

Aan de zuidelijkste rand van Kefalonia ligt Pessada, een klein dorp en haven. Het behoort tot de regio Livathos, beslaat het zuidelijke deel van het eiland en heeft volgens de volkstelling van 2011 233 permanente inwoners. Pessada is de haven van Kefalonia die het eiland verbindt met de noordkust van Zakyntos, de haven van Agios Nikolaos in Volimes.

Lees meer »

Fiskardo Kefalonia

In het noorden van het mooie Kefalonia en in een beboste omgeving ligt de leuke plaats Fiskardo. Het plaatsje is eigenlijk wel bijzonder te noemen. Het is één van de weinige dorpen op Kefalonia die niet vernield is door de aardbeving in 1953. Hierdoor zijn de traditionele en Venetiaanse gebouwen nog intact gebleven. Niet alleen mooi om te zien, maar de plaats heeft hierdoor ook een unieke charme en nog een echte Griekse sfeer. Iets anders wat opvallend is aan Fiskardo, zijn de vrolijk gekleurde huisjes.

Lees meer »

Zia Kos

Zia, het charmante dorpje op Kos staat In schril contrast met de zoete melancholie van het verlaten Agios Dimitrios, de charmante Zia's zuidelijkste helling, waarvan de uitstekende locatie het de perfecte plek maakt om spectaculaire zonsondergangen te bekijken en te staren naar de nabijgelegen eilanden Kalymnos en Pserimos, evenals de Turkse kust in de verte.

Lees meer »

Antimachia Kos

Antimachia is een dorp op Kos. Met een naam die al drie millennia onveranderd is gebleven, is Antimachia een van de meest bekende traditionele nederzettingen van Kos en de Dodekanesos in het algemeen, al bewoond in het late Neolithicum.

Lees meer »

Nissaki Corfu

Nissaki is een rustig dorp aan zee, gebouwd in een van de mooiste gebieden, aan de noordoostkant van Corfu.

Lees meer »