Naxos ontdek het populaire eiland van de Cycladen. Het Cycladische eiland Naxos ligt midden in de Egeïsche Zee, voor de zuidoostkust van het Griekse vasteland. Het heeft een luchthaven, maar de reis brengt u meestal van Nederland of België naar de Griekse hoofdstad Athene of het naburige eiland Mykonos. Van daaruit gaat het met de veerboot, zodat u bij aankomst al kunt genieten van een fantastisch uitzicht over uw vakantie-eiland.

Begin uw ontdekkingstocht met een rondleiding door de hoofdstad van het eiland, Naxos stad, met zijn Venetiaanse huizen langs de pittoreske steegjes.

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Naxos is het kasteel uit de Venetiaanse tijd, hoog boven de hoofdstad van het eiland. Het mediterrane landschap met zijn glooiende heuvels, die herhaaldelijk worden onderbroken door vruchtbare valleien, maakt Naxos tot een aantrekkelijke bestemming voor wandelaars.

Beklim bijvoorbeeld de Zas, de hoogste berg van het eiland met ongeveer 1000 meter en de hele archipel van de Cycladen. De top presenteert zich ruig en met weinig vegetatie, van waaruit u wordt beloond met een uniek panorama over de zee en de naburige eilanden voor de steile klim bij helder weer.

De geschiedenisliefhebber krijgt ook waar voor zijn / haar geld op Naxos. Tijdens een vakantie op Naxos al iedereen die enthousiast is over de oudheid een echt Eldorado vinden. Een van de waardevolle tips van Naxos voor vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis is de "Tempel van Sangri", die is opgedragen aan de Griekse godin Demeter en rond 530 voor Christus werd gebouwd. Het is een van de vroege Ionische tempels en maakt indruk met goed bewaard gebleven zuilen van sneeuwwit Naxos-marmer. Het ligt in het westen van het eiland, iets minder dan twee kilometer ten zuiden van Ano Sangri. 

Een andere populaire attractie op Naxos is de zogenaamde "Kouros of Apollonas" - een meer dan tien meter hoog maar onvoltooid jeugdbeeld, dat nog steeds in een marmergroeve in de buurt van de gelijknamige stad Apollonas staat en meer dan 2500 jaar oud is.

Als u dieper in de oude geschiedenis van Naxos wilt duiken, moet u tijdens de vakantie zeker een bezoek aan het Archeologisch Museum in Naxos stad plannen.

Met zijn rijke verzameling artefacten uit het Neolithicum tot het recente verleden, geeft het u een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het eiland Naxos.