Griekenland vakantie tips Naxos

Het Griekse eiland Naxos in de Egeïsche Zee is met 448 km 2 het grootste eiland van de Cycladen. Hier vindt de vakantieganger geen massatoerisme en ook geen beton hoogbouw. Kleine familie hotels en appartementen bieden een rustige en ontspannen vakantie. Zon en strand genieters vinden hier nog mooie lange, ongerepte en onontwikkelde stranden, die u verleiden om een ​​lange wandeling te maken.

Om te zwemmen nodigen de stranden bij Agios Prokopis, Mikri Vigla, Kastraki, Alikos, Pirgaki of Agiassos u uit. Naast een strandvakantie op één van de mooie stranden, kunt u ook een tocht ondernemen naar het binnenland.

 

 U kunt er dwalen door de bergen, mountainbiken en op deze manier kunt u vele pittoreske dorpjes leren kennen. Vanaf de bergtoppen  heeft u een prachtig uitzicht over Naxos. Verspreid over het hele eiland zijn er diverse Venetiaanse woontorens, die dateren uit de Middeleeuwen en dienden als forten tegen aanvallen van de vijand. Naxos is ook een echte bestemming voor surfers, zowel beginnelingen als professionals krijgen waar voor hun geld. De baai beschermt , maar verder op zee staat soms ook een windkracht 7.

 

Het culturele hoogtepunt vindt u in de hoofdstad Naxos, Byzantijnse kerken, een middeleeuws kasteel met een toren en nog veel meer kunstwerken wachten op de ontdekkingsreizigers, u vindt hier ook het archeologisch museum. Ander bezienswaardigheden vindt u in Apollonas, een vissersdorp in het noorden van het eiland, het museum in Apiranthos, bij Grotta, in Tragea en Floti. Natuurlijk kunt u in Naxos ontspannen winkelen door de smalle steegjes en eigenlijk moet u ook de specialiteiten van het eiland proeven zoals: olijven, geitenkaas en de citroen likeur Kiltron.