Griekenland vakantie tips: Chania is volgens de Kretenzers de mooiste stad op Kreta. Chania is de tweede grootste stad van het eiland na Heraklion en het trekt de meeste toeristen. Het vliegveld ligt op ongeveer 8 km buiten Chania. Transavia biedt vluchten aan vanuit Amsterdam naar Chania, vanaf de andere vliegvelden in Nederland wordt er gevlogen op Heraklion.

Vanuit Chania kan men eenvoudig met de bus het westen van Kreta verkennen. Wilt u naar Oost Kreta, moet u de bus nemen naar Heraklion met een stop in Rethimnon. Kastelli-Kissamos, Hora-Sfakion, Omalos en Paleochora worden meerdere malen per dag rechtstreeks aangedaan. In Chania kunt u zelfs kamperen, de camping vindt u op 3 km ten westen van Chania.

In en rond Chania, zijn veel hotels in de midden-en hogere prijsklasse. In de zomer kunt u moeilijk een goedkope accommodatie vinden. Fastfood vindt u op iedere hoek, wilt u eten in een restaurant aan de prachtige haven, bedenk dat ook hier net als in Rethimnon de prijzen aan de hoge kant zijn. Bars en discotheken zijn er in Chania waarschijnlijk meer dan ergens anders in Kreta.

Bezienswaardigheden in Chania: de centrale markthal, geopend in de ochtend op doordeweekse dagen. U vindt er vooral veel vlees en vis handelaren, er zijn echter ook leuke aanbiedingen voor toeristen. Wilt u goed en goedkoop eten, schuif maar eens aan aan een tafeltje in de markthal.

De oude haven bereikt u na ongeveer 5 minuten lopen vanaf de markthal. De omgeving van de haven is het toeristische centrum van de stad. Splazzia een mooie wijk in het oosten van de stad, u kunt er een wandeling maken door de pittoreske kronkelende winkelstraten en een kopje koffie drinken. Archeologisch Museum met de vele vondsten uit de Minoïsche tot de Romeinse periode. Een bezoek aan de beroemde vuurtoren mag u ook niet missen. Souda ligt op 7 km ten oosten van Chania en is de grootste haven van Kreta, de grote veerboten vertrekken hier naar Piraeus (de haven van Athene).

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Chania.