Griekenland vakantie tips, als u een rustige vakantie wilt door brengen in Griekenland, moet zeker eens gaan naar het dorp Lassi op het eiland Kefalonia.

Lassi heeft vele kleine baaien en de mooiste stranden van heel Griekenland. Het Makris Yialos strand is een van de mooiste stranden van Kefalonia. Het lange zandstrand met zijn kristalheldere, ondiepe water is ideaal voor kinderen en niet-zwemmers. Aan het eind van het strand bevindt zich een kleine vissershaven, omgeven door tavernes waar u kunt genieten van een glaasje ouzo. Makris Yialos strand heeft een snackbar met rood, geel en blauwe strand parasols aan de voorkant. Het strand van Platis Yialos wordt geëxploiteerd door de lokale gemeente en is zorgvuldig schoon gehouden, dit strand is geliefd bij de lokale bevolking en iets drukker in het weekend. Paleo Stafida is lokaal bekend als strand van Antonio's (vernoemd naar Antonio's parasols). Dit strand is minder druk en vanwege de rustige zee ideaal voor kinderen.

Als u actief wilt zijn kunt u natuurlijk deelnemen aan diverse watersporten. De natuurliefhebber ervaart in Lassi veel oude olijfbomen, citroenen- en sinaasappelbomen, ze zorgen voor een prachtige natuurlijke omgeving.

Als u Lassi zelfstandig wilt ontdekken en iets van de geschiedenis wilt leren kennen, dan moet u zeker een bezoek aan de vuurtoren van het schiereiland brengen.

De kleine vuurtoren staat op het puntje van het schiereiland en werd herbouwd in 1820 in de vorm van een oude ronde tempel.

Lassi is een plaats met prachtige stranden en een vuurtoren, maar Lassi is eigenlijk een plaats die u als Griekenland liefhebber zeker eens moet bezoeken. Verwacht in Lassi geen imposant nachtleven, maar een typische Griekse avond, of een live band zullen zeker niet ontbreken.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Lassi.