Siviri is een dorp in West Kassandra op 9 km afstand van Kallithea. Het is gebouwd als een amfitheater langs de kant van de zandige kust.

Tijdens de zomermaanden, net zoals ieder dorp aan zee op het eerste schiereiland in Chalkidiki, is het dorp Siviri druk met Griekse en buitenlandse toeristen. Ze komen om te zonnen en te zwemmen of te dineren in tavernes, die aan de kust zijn gelegen. Siviri is bekend vanwege het Kassandra Festival, dat elk jaar wordt gehouden in juli en augustus in het grote amfitheater net buiten het dorp.

In Siviri kunt u gemakkelijk en goedkoop onderdak vinden in hotels, maar er worden goedkope kamers te huur aangeboden, voorzien van alle nodige voorzieningen voor een onvergetelijke familievakantie. De appartementen by the sea, op 85 km van Thessaloniki, slechts 30 meter van het zandstrand, maar ook het hotel Argo kan ik u zeker aanbevelen.

De meest luxe accommodatie in de regio, is natuurlijk het Elani Bay Resort in Elani. Het is een prachtige plek verscholen tussen de pijnbomen en voorzien van alle faciliteiten, die u zich kunt wensen tijdens uw vakantie.

In Siviri is een grote supermarkt voor uw dagelijkse behoeften, bars, cafés en visrestaurants, waar natuurlijk gerechten op het menu staan met verse vis.

Het centrum van Siviri is in tegenstelling tot het centrum van Elani niet zo aantrekkelijk, want er is een klein moeras die het dorp doorkruist en eindigt bij het strand. Daarom zijn er gedurende zomermaanden veel muggen.

Het water voor de kust van Siviri is ondiep en er zijn veel strandbars, zoals de Ammos beach bar, waar u kunt ontspannen en zonnebaden.

Indien u met de auto onderweg bent, adviseer ik u om niet alleen een bezoek te brengen aan het Siviri strand en de stranden gelegen in Elani, maar ook de stranden van Fourka, Possidi of zelfs het strand in Mola Kaliva niet te vergeten.

Het Kassandra Festival vindt plaats in het amfitheater van Kassandra, samen met het Sani Festival is het een van de meest beroemde kunst festivals die plaatsvinden in Chalkidiki. Beroemde Griekse en buitenlandse zangers, acteurs en muzikanten treden op onder het zomer maanlicht.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Siviri.