Griekenland vakantie tips, met ongeveer 13.800 inwoners is Argostoli de hoofdstad van Kefalonia, gelegen in het zuidwesten van het eiland. Argostoli is schoon, netjes en werkt op bezoeker misschien bijna een beetje sober.

De stad is goed ontworpen en de indeling is functioneel en praktisch, in tegenstelling tot die van andere eiland hoofdsteden. Argostoli is een rijke stad. Geen wonder veel rijke Grieken hebben zich in het zuidwesten van Kefalonia gevestigd. In de zomer liggen tal van grote en bewonderenswaardige jachten voor anker. Hier speelt zich overdag ook het leven af, er is een fruitmarkt, talrijke cafés en restaurants. In de avond komt de stad dan echt tot leven.

Vooral op het plein Platia Valianou, het centrum van de stad en in de Lithostrotou straat, kunt u heerlijk wandelen, winkelen en een drankje nuttigen. Ten zuiden van het grote plein in het centrum kunt u in de Valianou straat een bezoek brengen aan het archeologisch museum en het stadhuis.

Leuk ook voor uw kinderen is een bezoek aan de haven, waar vissers de Caretta Caretta schildpadden voeden met vis afval. Bezienswaardig is ook de lange brug over de baai en de obelisk in het midden van de baai. Beide gebouwen hebben de verwoestende aardbeving in augustus 1953, waarin de stad bijna volledig werd verwoest overleefd.

Als u op zoek bent naar een hotel in Argostoli, kunt u het best zoeken in de buurt van Platia Valianou, een beetje uit de buurt van de haven, omdat het daar erg druk en luidruchtig kan zijn.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Argostoli.