De kleine badplaats Afytos ligt 46 km ten zuiden van Poligiros, de hoofdstad van Chalkidiki, aan de noordzijde van het schiereiland Kassandra. Het staat bekend als een traditioneel dorp met een geweldige sfeer en mooie geplaveide straatjes.


U moet zeker een bezoek brengen aan de ruïnes van het oude Afytos en aan het folklore museum. 

Daarnaast zijn er veel opmerkelijke kerken rond het dorp en natuurlijk de bronnen van Moudounou en Vrysitsa.


Afytos was een bloeiende stad in de oudheid. Afytos had zelfs zijn eigen geslagen munt, met de afbeelding van Ammonas Zeus aan de ene kant, wiens 4 eeuwse tempel nog steeds ligt in het gebied en een stier aan de andere kant.

Bovendien heeft het dorp Afytos veel bijgedragen aan de Griekse onafhankelijkheidsoorlog. Afytos telde een groot aantal oorlogsslachtoffers onder haar bewoners.


Het bijzondere architectonische kenmerk van Afytos, zijn de stenen huizen met inscriptie, veelal wordt de datum van de constructie en de naam van de eigenaar weergegeven.

Een opmerkelijk gebouw in Afytos, gelegen aan het centrale plein is de kerk van Agios Dimitrios, gebouwd in 1859, met een houten dak en een koepel.


De rust van Afytos en het nabijgelegen prachtige strand maakt het populair in de zomer. Dat is de reden waarom dit kleine dorp op het schiereiland Kassandra zo goed is ontwikkeld op het gebied van toerisme. De faciliteiten omvatten een verscheidenheid aan hotels, appartementen en kamers, evenals een groot aantal restaurants, tavernes en cafés, waarvan de meeste een prachtig uitzicht bieden op de golf van Toronaios. Het zandstrand van Afytos is lang, het water is glashelder en het wordt omgeven door groene heuvels.

Vlucht al geboekt en nog op zoek naar een goed hotel?? Kijk dan hier voor de beste hotels en appartementen in Afytos.