Beste Griekse eilanden voor 2024

Beroemde en buiten de gebaande paden gelegen Griekse eilanden staan ​​op de officiële lijst van de beste voor 2024 door het toonaangevende tijdschrift Conde Nast Traveler dat eerder in december werd uitgebracht.

Conde Nast Traveller, uitgegeven in Londen, is een luxe reismagazine gericht op de duurdere, onafhankelijke reiziger.

De lijst selecteert de 23 beste keuzes uit 200 potentiële eilandbestemmingen voor verschillende soorten reiservaringen.

Het beveelt Syros aan vanwege zijn 'cultuur en cachet buiten het seizoen'. Syros heeft een lange geschiedenis die drie millennia geleden begon. Dit verklaart de verschillen in architectuur en de vele overheidsgebouwen in de hoofdstad Ermoupoli. Het verklaart ook de rijkdom aan musea en culturele evenementen die er in de zomer plaatsvinden.

Syros was nooit onder Ottomaanse bezetting omdat het werd beschermd door de Fransen, en er is een sterk katholiek element op het eiland vanwege de Venetiaanse invloed.

Het tijdschrift beveelt Sifnos, een van de eilanden van de westelijke Cycladen, aan voor zijn eten. Sifnos is een balans van prachtige stranden, nachtleven, ongerepte witte dorpjes, low-impact toerisme - en misschien wel het beste eten in de Cycladen.

Overheerlijke lokale specialiteiten voor uw dinerplezier op Sifnos zijn onder meer kikkererwtenballetjes, Manoúra (roomkaas), mastélo (lam gekookt in rode wijn en kruiden), amigdalotá (kleine ronde koekjes met gemalen amandel, rozenwater en poedersuiker) en honingtaart.

Het eiland Hydra wordt aanbevolen als een weekendje weg "met de kunstmenigte." Genesteld in de Saronische Golf van Argo, op iets minder dan twee uur rijden van Athene met de veerboot, is Hydra lange tijd een bestemming geweest voor artiesten, muzikanten en vrije geesten, geïnspireerd door zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en levendige havenstad.

Internationaal bekend als de muze en de oude woonplaats van dichter en songwriter Leonard Cohen, is Hydra doordrenkt met een geest van creativiteit en schoonheid die kan worden gevoeld door het adembenemende eiland te verkennen.

Conde Nast Traveler beveelt Milos ook aan vanwege zijn "fotogenieke en spectaculaire kustlijn". Milos, het decor van de nieuwste collectie van het iconische Franse modehuis Dior, bezit een boeiend kleurrijk landschap met zachte zandstranden, onderwaterzeegrotten en roodachtige kliffen, en heeft meer dan 75 exotische stranden.

Nog 19 Griekse eilanden werden genoemd voor zomer 2024
Nog eens 19 Griekse eilanden, groot en klein, krijgen een vermelding, waaronder een aantal gevestigde bestemmingen zoals Kreta, Corfu, Rhodos, Mykonos en Santorini, maar ook enkele buiten de gebaande paden, zoals Ithaca, Folegandros, Paxos en Symi .

Naxos wordt aanbevolen vanwege zijn "eindeloze zandstranden", Lefkada als het eiland waar je naartoe wilt voor zee en surfen, Patmos vanwege zijn " grimmige mystiek", Tinos vanwege zijn tavernes en traditionele dorpjes en Astypalea vanwege "ontsnappen aan de drukte".

Griekenland, een favoriete toeristische bestemming, is bekend geworden als de zomerhoofdstad van de wereld, en niet zonder reden.

De unieke mix van natuurlijke schoonheid en culturele voorzieningen hebben het land in het oostelijke Middellandse Zeegebied tot een eersteklas bestemming gemaakt voor elke reiziger die een zorgeloze vakantie wil ervaren in een land van echte gastvrijheid.

Veel meer info omtrent de hierboven genoemde eilanden vindt u via de zoek mogelijkheid op deze website.