Sinarades Corfu

Sinarades is een dorp verweven met traditie en geschiedenis. Ontdek alles over de nederzetting Sinarades. Een van de oudste dorpen van Corfu, gebouwd op de hellingen van de heuvels.

Het ligt op 14 km van Corfu stad en heeft tot 2.000 inwoners. Zoals gebruikelijk is in veel bergdorpen op het eiland Corfu, werd het op zo'n manier gebouwd om te worden beschermd tegen de frequente zee aanvallen van piraten.

Het dorp Sinarades is een traditioneel dorp, vooral geliefd als doorgang naar het beroemde strand van Agios Gordios, terwijl een even populaire bestemming het strand Kontogialos is. Nabijgelegen mooie en traditionele dorpjes die een bezoek waard zijn zijn Kouramades, Pelekas en iets verder het dorp met de rijke historie Kynopiastes.

Historische informatie
Het dorp zou kunnen worden genoemd als "het dorp dat weer tot leven kwam", aangezien het werd gebouwd in het midden van de Byzantijnse jaren, het werd verlaten en opnieuw gekoloniseerd in 1669.

De nieuwe bewoners waren vluchtelingen uit Kreta, een feit dat tegenwoordig wordt weerspiegeld in het einde van vele achternamen van de bewoners van het eiland die eindigen op -akis, zoals Doukakis, Vasilakis.

De naam van het dorp heeft vele versies over zijn oorsprong.

De meest dominante is dat het is vernoemd naar een oude Byzantijnse adellijke familie genaamd Sinaras / Synaras. De naam naar een adellijke familie is een veel voorkomend feit als het gaat om de oude dorpen van Corfu. Een andere versie is dat het zijn naam dankt aan de bezetting van de bewoners die te maken hebben met de landbouw, waar het gebruik van bijlen de naam Axinarades gaf, of de laatste versie over de oorsprong van het dorp is dat het verwant is aan de oude Griekse "co-arato".

De huizen

De nederzetting Sinarades is een andere nederzetting die op zo'n manier is gebouwd dat de aanvallen van piraten worden voorkomen, deze constructie die het presenteert is te vinden in veel andere delen van het eiland.
De typische "volta" zoals ze ze noemen, evenals de gebogen deuren bij de ingangen, zijn enkele van de kenmerken van de lokale architectuur die zeker opvallen.

De kerken

De kerken in de nederzetting zijn ook van groot belang, aangezien de oudste rond het einde van de 15e eeuw werden gebouwd.
Indrukwekkend zijn zowel hun klokkentorens als de iconen erin, gesigneerd door opmerkelijke hagiografen.
Als u in het dorp Sinarades bent, is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de kerk van Agios Nikolaos en Agios Spyridon in het centrum van het dorp, vlakbij het centrale plein. De kerk werd in 1990 gerenoveerd met het zandstraalproces dat volgde op de iconostase, een stenen iconostase van groot architectonisch belang werd onthuld.

Een van de zeer interessante plaatsen die een bezoek waard zijn in de omgeving is "Aerostato". Op 12 km van het centrum van Corfu kun je het unieke uitzicht bewonderen, dat je het gevoel geeft dat je in een heteluchtballon zit.

Er zijn nog veel meer interessante plaatsen om te bezoeken in de omgeving.

Het dennenbos boven de stranden van Dehoumenon, Mavrou Ammos, Mavron Plaka en Gialiskari.

Het eiland Kyra-Dikia (Kyra-Dikaia of Kera-Dikia) gelegen aan de horizon van de "Ballon" dankt zijn naam aan de kerk van Panagas Kyra-Dikaia die zich daar bevindt.
Tegenwoordig is de kerk twee keer per jaar open, op 29 juni en 8 september, maar volgens documenten die zijn bewaard, wordt gezegd dat een touw vanuit Simantiri begon en het eiland bereikte, zodat de monniken die op het eiland woonden, om te waarschuwen voor piratenaanvallen of noodsituaties.

Het uitzicht vanaf elk punt dat je kiest is geweldig, terwijl duidelijk de magie van het landschap en het mysterie dat de veranderingen van het weer vaak geven, een bron van inspiratie zijn.
Het Folkloremuseum van Sinarades "Nikos Paktitis"

Het Historisch Folkloremuseum van Midden-Corfu bevindt zich in het dorp Sinarades, het is een flashback naar de geschiedenis van Corfu en het is een bezoek waard. De animator en voorzitter van de Folklore Society of Mesi is de gepensioneerde leraar Nikos Paktitis, die al sinds de jaren vijftig betrokken is. Het resultaat van dit engagement was de oprichting van de Folklore Society of Middle Corfu, een vereniging die alles wat met onze populaire cultuur te maken heeft wil verzamelen en belichten.