Aradena spookdorp Kreta

Kreta's spookdorp Aradena hangt aan de rand van een kloof.
Aradena is een verlaten dorp in de regio Sfakia op Kreta, dat elk jaar duizenden bezoekers trekt, ondanks dat het aan de rand van een kloof ligt.

Het vreemde maar spannende verhaal van het dorp Aradena gaat eeuwen terug.

Mensen uit de omgeving zeggen dat het dorp ooit meer dan 700 permanente inwoners had.
De nederzetting nam echter geleidelijk af en in de jaren vijftig werd deze volledig verlaten.

Wat overblijft van het eens zo bloeiende dorp zijn de verlaten huizen naast de klif van de zuidelijke hellingen van de Witte Bergen (Lefka Ori).

Adembenemend uitzicht op de Aradena-kloof

Duizenden toeristen en bezoekers komen aan om het adembenemende uitzicht op de kloof te bewonderen die zich direct naast het dorp uitstrekt en toegankelijk is via Mamara Beach.

Mensen kunnen daar zelfs bungeejumpen vanaf de brug.

Het dorp Aradena geeft ons een idee van de traditionele Kretenzische architectuur, die bijna intact is gebleven sinds het gebied decennia geleden werd verlaten.

De kloof zelf is 138 meter diep. Het is niet alleen ideaal voor een zomerse wandeling, maar ook voor een goede wandelervaring op het Kretenzische platteland.

De kloof is een van de meest populaire wandelingen in het westen van Kreta
De specifieke kloof is een van de meest populaire kloofwandelingen in het westen van Kreta, dus je zult er niet helemaal alleen voor staan, maar het is veel rustiger dan Samaria, Imbros of Agia Irini.

Hoewel de wandeling niet zo lang is (2½ tot 3 uur wandeltijd van het dorp Aradena naar het gedeelte Marmara of vice versa), is het iets moeilijker dan sommige van de bekendere kloven, en wordt het niet aanbevolen voor mensen zonder wandelervaring.

Veel passages vereisen een grote mate van stabiliteit(vooral als je naar beneden loopt) en vooral niet bang zijn voor hoogtevrees.