Kommeno Corfu

Kommeno is een van de meest populaire gebieden van het eiland waar de vakantiehuizen van vele lokale en buitenlandse, financieel bevoorrechte families zijn gevestigd.

Het ligt op slechts twaalf kilometer van het stadscentrum, terwijl de strategische ligging in het midden van het eiland bezoekers gemakkelijke toegang geeft tot zowel het zuiden als het noorden van Corfu.
Aan het einde van de weg die naar Kommeno leidt, is een van de meest gefotografeerde attracties op Corfu, de kapel van Ypapantis, die door een smalle strook land met het vasteland is verbonden. Van ver lijkt het alsof de kapel echt op het water drijft.

Kommeno, de kapel
De kapel is een van de meest populaire keuzes voor bruiloften of doopfeesten, zowel door de lokale bevolking als door bezoekers.

Kommeno betekent 'knippen / snijden'. Men zou gemakkelijk kunnen aannemen dat de naam van het gebied voortkomt uit het feit dat men, om het binnen te gaan, het gevoel heeft dat men is afgesneden van de rest van het eiland. De naam zou natuurlijk ook te danken kunnen zijn aan het "afgesneden" stuk land waarop de beroemde kerk staat.

Kommeno ligt in wezen op een groen schiereiland en wordt gekenmerkt door ongelooflijke natuurlijke schoonheid, waaraan ook de altijd goed onderhouden tuinen van de woningen bijdragen. De toegang is via een smalle weg, met een stoplicht, die eenrichtingsverkeer in beide richtingen toelaat. Langs deze smalle weg staan ​​veel van de meest luxueuze villa's op het eiland.

Het is een rustige omgeving met weinig nachtclubs of hectisch amusement. Voor degenen die de nacht willen doorbrengen met pub bezoek kunnen de aangrenzende gebieden van Gouvia of Dassia, die op een paar minuten rijden liggen gemakkelijk bezoeken.

Wel vindt u in Kommeno  een grote verscheidenheid aan tavernes, restaurants en snackbars, waar men kan genieten van Griekse en lokale specialiteiten, een verscheidenheid aan gerechten en andere internationale keukens.

Kommeno is een ideale toeristische bestemming, biedt diensten van hoge kwaliteit en heeft vele accommodatie mogelijkheden, variërend van luxe hotels en villa's tot huurappartementen.

Het is een oase van rust en schoonheid, die door zijn ligging rust en plezier combineert en garant staat voor een onvergetelijke zomervakantie.

Het strand
Het strand van Kommeno is een zandstrand met helderblauw water en een prachtig uitzicht op zowel de kerk van Ypapanti als het idyllische landschap eromheen. Er zijn parasols en ligbedden te huur en in de omgeving vindt u diverse tavernes en snackbars, waar u na strand en waterplezier kunt genieten van een heerlijke maaltijd.

Het strand is bekroond met een Blauwe Vlag en is de ideale bestemming voor diegenen die tijdens hun vakantie de voorkeur geven aan de rustige en vredige gastvrijheid van het eiland.