Boukari Corfu

Boukari het rustige vissersdorpje in het zuiden van Corfu. De haven, het kalme, azuurblauwe, kristalheldere water, de natuurlijke schaduw van de hoge olijf-, eucalyptus- en cipressenbomen, en de heerlijke zeevruchten zullen ervoor zorgen dat je dol bent op Boukari!

Dit prachtige, kleine vissersdorpje aan de kust, 25 km ten zuiden van Corfu-stad, aan de oostkust, is werkelijk prachtig. Je hebt keuze te over, want er zijn talloze tavernes met zeevruchten langs de waterkant, die de vangst van de dag, heerlijke traditionele Corfiotische specialiteiten en nog veel meer aanbieden.

Een heel leuke suggestie is de "Kalami Taverne" aan de kleine steiger, die direct aan de waterkant ligt. De positie is perfect om de zon te zien ondergaan boven de glinsterende zee, terwijl u geniet van een glas wijn of ouzo. Hun menu is uitgebreid met traditionele Griekse gerechten, verse vis en schaaldieren, plus vleesgerechten om uit te kiezen. De inrichting is prachtig en is ontworpen rond de enorme, oude olijfboom in het centrum van de taverne, wat bijdraagt ​​aan de rustige sfeer.

Boukari strand
Het gebied staat bekend om zijn veilige, ondiepe wateren, daarom is het strand van Boukari zo populair bij gezinnen met kleinere kinderen. Het is ook favoriet bij stellen die de drukte willen ontvluchten en op zoek zijn naar rust en ontspanning.

Er zijn weinig voorzieningen in de omgeving en het kiezelstrand is vrij ongerept en rustig, hoewel het een populair toeristisch gebied is, maar niet over ontwikkeld is. Accommodatie is beschikbaar in de vorm van appartementen en studio's.

activiteiten
Onder hun frequente bezoekers zijn natuurliefhebbers en wandelaars. Er zijn een aantal mooie wandelingen in dit weelderige, groene ongerepte gebied.

Wandelaars kiezen er vaak voor om het dorp Kouspades te verkennen, gelegen op de heuvel boven de haven.3 km ten zuiden ligt het dorp Petriti, de grootste vissershaven aan de zuidoostkust, met een geheel eigen allure. Het charmante dorpje Chlomos, een van de oudste in de omgeving, met zijn pittoreske smalle geplaveide straatjes en adembenemende, onbelemmerde uitzichten, zowel naar de oost- als de westkust, is heerlijk om doorheen te dwalen.