Kalamitsi Lefkas

Kalamitsi is een traditioneel dorp in Lefkas. Het ligt 20 km ten zuidwesten van Lefkas stad en is een van de oudste dorpen van het eiland.

Tegenwoordig is het veel kleiner dan het was voor de aardbeving. Een groot aantal inwoners verhuisde naar grotere steden toen een zeer sterke aardbeving Lefkas trof in het midden van de 20e eeuw, en zelfs vandaag de dag zijn er gebarsten muren van huizen te zien.

Er zijn verschillende lokale tavernes met heerlijk eten in Kalamitsi, winkels met souvenirs en lokale producten, gyros, bakkerijen … Het dorp heeft een speciale charme omdat het antiek en continuïteit voelt, in tegenstelling tot sommige speciaal gebouwde kleine steden.

Kalamitsi ligt in het westen van het eiland waar de mooiste stranden zijn, daarom is het een uitstekende uitvalsbasis voor het bezoeken van de stranden waar Lefkas bekend om staat. Als je niet op zoek bent naar een plaats vol toeristische attracties en als je niet op zoek bent naar klassieke Griekse resorts, kan een verblijf in Kalamitsi een zeer aangename en andere ervaring zijn.

In dit kleine dorp vind je een paar markten en tavernes en kun je een stukje echte Griekse cultuur ervaren. Als u op zoek bent naar een culturele ervaring buiten de gebaande paden, dan is dit de bestemming voor u. U kunt altijd de verkeersborden naar een van de nabijgelegen stranden volgen en terugkeren naar de heuvel voor diner en rust. U krijgt het beste van twee werelden wanneer u deze plek kiest voor uw vakantie.

Aan de voet van het dorp Kalamitsi liggen drie zeer mooie stranden - Kavalikefta, Megali Petra en Avali. Al deze stranden zijn wild, zonder parasols en ligstoelen en zijn bereikbaar via smalle en bochtige wegen. De afstand van deze stranden naar Kalamitsi is ongeveer 3,5 km. De zee is turkoois blauw en de grond is kiezelsteen.  Op de stranden  kunt u genieten van de rust. Op het strand Avali is er een café in reggaestijl van waaruit de tuin een fantastisch uitzicht op de zee biedt, en naast het strand van Kavalikefta is er een restaurant.

U kunt Kathisma in 3-4 minuten rijden bereiken en het ligt dicht bij de populaire stad Agios Nikitas, het beroemde Mylos-strand en Pefkoulia.

Als u Lefkas stad bezoekt, breng dan zeker een bezoek aan het Faneromeni-klooster, dat een fantastisch uitzicht biedt op de zee en het strand van Agios Ioannis en een prachtig aangelegde tuin met een mini-dierentuin heeft. Het klooster is gewijd aan de Maagd Maria Phaneromena, die wordt beschouwd als de beschermheilige van het eiland.