Cretaquarium Kreta

''Cretaquarium'': het grootste aquarium van Griekenland op Kreta
Cretaquarium, of zoals het ook bekend staat, "Thalassokosmos", is het grootste en beroemdste aquarium van Griekenland.

Gelegen nabij de stad Gournes op Kreta, vindt u het op slechts 15 km ten oosten van de stad en hoofdstad van Kreta, Heraklion.

Het idee voor het Cretaquarium is bedacht door mensen die werkten voor het voormalige Instituut voor Mariene Biologie van Kreta (IMBC), en de bouw van het enorme project werd in 2005 voltooid.
De mensen die de bouw ervan voor ogen hadden, wilden het eerste grote aquarium in Griekenland creëren als onderdeel van een heel maritiem park gewijd aan onderzoek, onderwijs, cultuur en recreatie.

De enorme faciliteit bewaart en stelt duizenden Middellandse Zeedieren tentoon. Het Cretaquarium heeft ook een toegewijd team dat zich toelegt op marien biologisch onderzoek. De gebieden die de dagelijkse werking van het aquarium ondersteunen, en de beschermde gebieden achter de schermen, strekken zich uit tot 2.600 vierkante meter.

De bouw van het Cretaquarium werd gefinancierd door zowel de Griekse staat als de Europese Investeringsbank. De faciliteit onderging een grote uitbreiding in 2009 toen vijfentwintig extra watertanks en duizenden vissen aan de displays werden toegevoegd.
Het Hellenic Center for Marine Research, een openbare onderzoeksinstelling, beheert en exploiteert momenteel het aquarium.
Het omvat meer dan 2.000 zeedieren die meer dan 250 soorten vertegenwoordigen in meer dan zestig enorme tanks.
Een van de meest indrukwekkende soorten die een bezoeker kan bewonderen zijn de pijlstaartrog, schemerige tandbaars en rode schorpioenvis, evenals de zeeschildpad Caretta Caretta, de zandtijgerhaai en kleurrijke kwallen.

Het dieet voor de vissen en andere zeedieren wordt dagelijks bereid, bestaande uit een verscheidenheid aan mosselen, garnalen, inktvis, vis en industrieel voer op basis van de behoeften van de soort.
De dagelijkse voeding wordt uitgevoerd door het getrainde personeel van het aquarium via speciaal ontworpen voergebieden.

Het aquarium heeft een algemene toegangsprijs van € 10,- van april tot oktober en € 6,- van november tot maart. Er zijn gereduceerde prijzen, of zelfs gratis toegang, voor sommige individuen. Kinderen van 0 tot 4 jaar betalen niets en kinderen van 5 - 17 jaar betalen € 6,-
Het Cretaquarium is 365 dagen per jaar, 7 dagen per week geopend, ook tijdens feestdagen en feestdagen.
Tijdens het zomerseizoen, dat loopt van april tot oktober, is het geopend van 9.30 uur tot 19.00 uur. elke dag van de week.

Verken de diversiteit van de Middellandse Zee. Zie meer dan 2.000 levende wezens, variërend van haaien tot kwallen, zeeschildpadden – en nog veel meer. Onderzoek de onderwaterlandschappen van enkele van de meest biodiverse gebieden van Kreta.

Dompel jezelf onder in de prachtige onderwaterwereld van de Middellandse Zee
Reis tussen de open zee, kustgebieden en steile grotten terwijl je een van de grootste aquaria in Europa verkent
Kijk vanaf 100 observatiepunten om meer dan 250 verschillende soorten zeeleven te bewonderen
Volledige beschrijving
Duik in de diepte van de oceaan met een toegangsticket voor 1 dag tot het Cretaquarium. Het Cretaquarium is een van de grootste aquaria van Europa en heeft meer dan 2.000 zeedieren in 60 verschillende leefgebieden. Duik in de grotten en spleten van de Middellandse Zee, waar pijlstaartroggen en rotsachtige schorpioenvissen rond glijden. Start in de open oceaan, waar dreigende haaien cirkelen, wachtend om te worden gevoed.

Kom dichterbij en wees intiem met kwallen en scholen van levendige tropische anemoonvissen door ondiepe, open tanks, die een nieuw kijkperspectief van bekende soorten mogelijk maken. Krijg vooral nieuwe waardering voor de oneindige verscheidenheid van 's werelds meest raadselachtige omgeving.