Griekse bestemmingen zonder auto's

Griekenland vol met natuurlijke schoonheid, territoriale diversiteit en een groot aantal unieke, mooie bestemmingen. Sommige van deze beroemde Griekse bestemmingen zijn onaangeroerd gebleven en zijn niet bereikbaar met de auto.

 

Het Griekse eiland Hydra
De stad Hydra is gebouwd in een beschutte baai omringd door kale rotsbergen. De enige manier om het eiland te bereiken is per boot en navigeren op het eiland is alleen mogelijk te voet of met het traditionele Griekse vervoermiddel, rijdend op ezels.

De stad staat vol met pittoreske straatjes die leiden naar het middeleeuwse fort van Kiafas. Er zijn kleine boten en zee taxi's beschikbaar om toeristen over de prachtige stranden van het eiland te vervoeren, zoals Vlychos, Agios Nikolas en Bisti.

 

Loutro

Loutro is een kleine, pittoreske badplaats aan de zuidkust van Chania, ten westen van Sfakia en ten oosten van Agia Roumeli op het eiland Kreta. De bestemming is onbereikbaar met de auto, simpelweg omdat er geen wegen zijn. Het is een klein dorpje met weinig inwoners dat alleen per boot bereikbaar is.

Chrysi
Chrysi is een van de 81 onbewoonde eilanden van Kreta en ligt 8 zeemijl ten zuiden van Ierapetra. De lokale bevolking noemt het "Gaidouronisi", wat "ezeleiland" betekent. Het is een paradijs op aarde waar je stranden met wit zand, kristalhelder water, cederbomen en ontelbare kleine schelpen kunt vinden! Om Chrysi te bereiken, moeten bezoekers aan boord gaan van een van de boten die de reis vanaf Kreta maken, en de enige manier om het eiland te verkennen is te voet.

 

Het Griekse scheepswrakstrand, een van de beroemdste bestemmingen ter wereld

Het beroemde Griekse scheepswrakstrand ligt in Zakynthos, een van de zeven belangrijkste bestemmingen van de Ionische Zee. Het strand is alleen per boot bereikbaar. Het scheepswrak is een boot genaamd "Panagiotis", die in 1982 zonk aan de noordwestkust van het eiland.

Strand van Voutoumi
Het prachtige strand van Voutoumi in Antipaxos is een van de twee stranden van het eiland en kan alleen per boot worden bereikt.

Het is heel exotisch met witte kiezelstenen. Bovendien is Lakka, een strand in Paxos, de op een na grootste badplaats van het eiland en ligt aan de noordkant. Het is een populaire haven voor toeristen die Paxos per boot bezoeken.

Aan de kust van Paxos vind je de grot van Papanikolis, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een Griekse onderzeeër verborgen lag. Het is een bezoek waard en kan worden bereikt per boot van waaruit toeristen kunnen duiken en zwemmen in de turquoise wateren van de grot.

Kefalos-strand
Ten slotte is Kefalos Beach een klein strand in Kea (Tzia) net voor de kust van Lavrio bij Athene. Vanwege het ruige terrein zijn er geen auto's in de omgeving. Het is een plek uitsluitend voor zwemmers die hopen op volledige privacy. Het gebied is waar de eerste prehistorische nederzetting van het eiland werd gesticht.