Mykonos budget vakantie

Mykonos is niet bepaald een van de goedkoopste Griekse eilanden, toch is het mogelijk met een budget van € 60,-  per dag. Hoe vraagt u?  Later vindt u wat tips en tricks.

De eerste keer dat ik voet aan wal zette op Mykonos was eind september 1977

We namen de bus van Chora naar Paradise Beach, waar we gingen kamperen, elk van ons betaalde twaalf drachmen per dag om van de faciliteiten gebruik te maken en sloegen ons kamp op met onze slaapzakken. De voorzieningen waren destijds primitief.

In het campingrestaurant kostte een bord gemista, of met rijst gevulde paprika's en tomaten met kruiden, vijf hele drachmen.

Ik moet hier opmerken dat in 1977 één dollar gelijk was aan 37 drachmen.  Toen we gingen feesten in Chora kostte een biertje 50 drachmen, en drankjes waren voor ons ongelooflijk 100 hele drachmen. Toch hadden we een geweldige tijd, want op 17-jarige leeftijd is het gemakkelijk om een ​​geweldige tijd te hebben op een Grieks eiland in de zomer.

Toen een andere vriend van ons arriveerde, hebben we op de een of andere manier maar liefst 110 drachmen aan een drie-slaapkamer in Chora uitgegeven.

Ooit een traditioneel Grieks eiland, is Mykonos een luxe, dure reisbestemming geworden. 45 jaar later en Mykonos is een heel ander eiland, net zoals Griekenland een heel ander land is.

Tegenwoordig wordt Mykonos gepromoot als een van de meest kosmopolitische eilanden ter wereld, en het trekt de rijken en beroemdheden aan, zoals we allemaal weten.

Er zijn inderdaad plaatsen op Mykonos met exorbitante prijzen. Er zijn villa's te huur voor $ 5.000 per dag, evenals kleine kamers in pensions die $ 300 per nacht kosten.

Maar als iemand plezier wil hebben op Mykonos zonder betrokken te zijn bij een show van rijkdom, dan is dat nog steeds mogelijk. Je kunt zelfs naar Mykonos gaan en genieten van wat het eiland te bieden heeft voor slechts 50-60 euro per dag.

Hoe te genieten van Mykonos voor 60 euro per dag
Ten eerste, denk er niet eens aan om in augustus naar Mykonos te gaan. Het zal tjokvol bezoekers zijn en de prijzen voor accommodaties zijn torenhoog.

De maanden juni, juli, september en zelfs oktober zijn daarentegen perfect om te genieten van de beroemde stranden van het eiland zonder met andere toeristen te kletsen.

Persoonlijk zou ik aanraden om je Mykonos-avontuur te beginnen door de langzame boot naar het eiland te nemen. Dit is een vier uur durende tocht vanuit Piraeus waarbij je voor slechts ongeveer 25 euro op je gemak op het dek kunt zonnebaden.

Als ik de plek zou kiezen op hetzelfde kampeerterrein waar ik 40 jaar geleden verbleef, zou het me vandaag ongeveer 33-35 euro per nacht kosten.

Dit is natuurlijk helemaal niet erg als je jong bent of gewoon wilt kamperen en overnachten op een van de beste stranden van het hele eiland.

Je kunt natuurlijk ook proberen een kamer te boeken via Airbnb, maar dan moet je dit wel zo ver mogelijk van tevoren doen. Als je met vrienden reist, zou een Airbnb-appartement een goede deal zijn: hoe meer, hoe goedkoper en hoe beter. Bovendien kook je zelf en vermijd je al die extra kosten. Natuurlijk geldt dit ook voor Booking.com.

Als je niet van kamperen houdt, kies dan je accommodatie zo dicht mogelijk bij Chora (centrum). Hier bevinden zich het nachtleven, eetgelegenheden en supermarkten. Maak je geen zorgen dat je naar het strand kunt lopen, want het eiland heeft openbare bussen die je naar de meest populaire brengen met een bus tarief van ongeveer 1,50 euro.

Eet, drink en feest op het Griekse eiland met een beperkt budget
Ga naar een supermarkt in het centrum en koop kaas en vleeswaren samen met wat Griekse yoghurt en fruit.

Ga vervolgens naar een bakkerij en koop brood om sandwiches te maken. Je kunt ook kaastaarten, spinazietaarten en andere hartige taarten kopen.

Zo kun je voordelig, lekker en vers ontbijten en lunchen.

Wat betreft het diner kun je gyros of souvlaki op pitabroodjes met frietjes eten bij een van de verschillende gyrostentjes in Chora. Het zal goedkoop, voedzaam en lekker zijn.

Als je 's avonds naar een club of bar wilt, kun je een biertje of twee drinken dat je vooraf in de supermarkt hebt gekocht. Dat kan hier helemaal! Als alternatief kunt u echter een goedkope bar of club vinden waar u een biertje of cocktail kunt bestellen en zo lang kunt blijven als u wilt.

Obers vallen je bij dit soort etablissementen niet lastig als ze je een drankje zien drinken. Op verschillende uitgaansgelegenheden kun je een biertje bestellen voor vijf euro en een mixdrankje voor zeven tot tien euro.

Stranden in Mykonos behoren tot de beste in Griekenland
De stranden van Mykonos behoren tot de beste van Griekenland, dus het is absoluut noodzakelijk om er zoveel mogelijk tijd door te brengen.

Het iconische kristalheldere water en de het gladde, gouden zand van de Cycladen zijn de hoogtepunten van het eiland. Super Paradise, Paradise, Psarou, Elia en Kalafatis-stranden behoren tot de meest populaire. Vergeet alleen je zonnebrandcrème niet.

Vermijd het huren van een strandstoel en parasol, want je kunt je hele budget daar opblazen. Breng in plaats daarvan uw eigen parasol van een markt en zet deze op een vrije plek weg van georganiseerde, commerciële strandgebieden. Koop ook geen eten of drinken op welk strand dan ook, want het zal u van uw budget minimaliseren voordat u het zelfs maar beseft.

Op Mykonos kun je echt de hele dag feesten. Strandfeesten beginnen laat in de middag en gaan de hele nacht door. Als je op een kampeerterrein overnacht, kun je meedoen met het feest en los gaan zoveel je wilt.

Blijf echter in het centrum en uw schema is afhankelijk van bus routes. Nogmaals, met één biertje of drankje kun je feesten zolang je hartje begeert.

Als je echter een echt feestbeest bent en accommodatie in het centrum vindt, kun je de volgende ochtend dansen en dan de eerste bus naar Chora nemen.

Het is duidelijk dat je Mykonos kunt bezoeken voor 50-60 euro per dag en toch veel plezier en een uiterst gedenkwaardige vakantie hebt. Zorg ervoor dat je in de vakantiemodus komt en breng die positieve en flexibele houding mee. Je hoeft geen tycoon te zijn om een ​​van de mooiste Griekse eilanden te verkennen en daar ook echt een geweldige tijd mee te hebben.